Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разкриха схема за незаконна търговия

| обновено на 22.01.21 в 16:23

Схема за незаконна търговия разкриха полицията и прокуратурата в Пловдив. Продавани са онлайн фалшиви маратонки , съобщи на брифинг окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. 

Стоката е внасяна от Турция нелегално и се е разпространявала чрез четири сайта за продажба на спортни стоки. Вследствие на нерегламентираната дейност са генерирани недекларирани приходи в размер на 700 000 лева за последните две години.

В основата на престъпната схема участват двама братя, единият от който е задържан, а другият е обявен за издирване, тъй като е извън страната.

При започналата вчера полицейска операция са претърсени и иззети материали от десет адреса на територията на Пловдив. В момента на задържането е получена оперативна информация, че е пристигнала нова пратка с маратонки, предназначени за продажба по интернет. Служители на икономическа полиция са посетили посочения адрес, на който стоката е пристигнала. Оказва се, че това е склад в една от индустриалните зони на булевард „Шести септември“. 

Разследващите са установили, че зад специално изградена стена е обособен таен склад, в който е имало стока за над 600 000 лева. Дневно оборотите от дейността на групата са стигали и до 20 000 лева, каза директорът на ОД МВР-Пловдив старши комисар Йордан Рогачев. Има доказателства, че част от фамилията се е занимавала със същата дейност.

Чрез въпросните интернет сайтове клиентите са поръчвали избраните артикули. След това подставени лица изпращат поръчките чрез спедиторска фирма, а заплащането е ставало директно на ръководителите на схемата. След заплащане от страна на клиента сумите се теглят в кеш като физически лица, за което не се заплащат и декларират никакви данъци. На следващ етап приходите се превеждат към дружество, което е еднолична собственост.

Със спечелените от престъпната схема пари са построени ритуален дом, който е действал като параван за изпирането на придобитите средства. Изградена е и 4-етажна жилищна кооперация в квартал „Изгрев“. И двете сгради са без никакви документи

Очаква се в понеделник спрямо задържаните да бъде внесена мярка за неотклонение „задържане под стража“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Голяма токова авария нарушава водоподаването в Пловдив

Електрическа авария на помпена станция "Юг" е  причината тази вечер няколко района в Пловдив да останат без вода, обясниха от   ВиК.   По сигнали в социалните мрежи, засегнати пряко са  районите "Централен", "Западен" и "Южен".   Голяма част от града е с нарушено водоподаване заради токов удар от съоръжене на EVN.  Аварийни екипи работят за..

публикувано на 17.09.24 в 20:38

Хванаха 12 хитреци да хвърлят строителни отпадъци на открито

12 акта за безразборно изхвърляне на битови строителни отпадъци са съставени за седмица, съобщи главен инспектор Тодор Боюклийски, началник на сектор „Общинска полиция“. 9 от тях са за изхвърляне на отпадъци извън контейнерите, като 4-ма от нарушителите са заловени след 22 часа вечерта зад бившите Хали на ул. „Йоаким Груев“. Два от..

публикувано на 17.09.24 в 19:37

Кола пропадна в дупка на пътя в кв. "Гагарин"

В Пловдив „Мерцедес“ пропадна в дупка, вследствие на ВиК-авария.  Инцидентът е станал на бул. „Брезовско шосе“, в квартал Гагарин, пред офис на спедиторска фирма. Малко след това колата е била изтеглена, според публикация в социалните мрежи.  Според информация на сайта на ВиК – Пловдив, аварията на водопровода е станала по обяд на..

обновено на 17.09.24 в 16:10

След поредните тапи в "Южен" кметът успокои, че така ще е до Коледа

Огромни тапи се образуваха и тази сутрин в Пловдивския район Южен и на Околовръстно шосе в посока Пловдив.  Шофьори се оплакаха от задръствания по реновираната улица „Даме Груев“ и във вътрешността на квартал „Кючук Париж“, като част от тях споделяха, че придвижването до центъра им  е отнемало около 45 минути. Сигналите са изпратени и до кмета..

обновено на 17.09.24 в 16:09

Програмата на Пеещите фонтани започва с час по-рано през есента

От днес музикалната програма на Пеещите фонтани в Цар-Симеоновата градина ще започва от 20:30 часа, а не както досега от 21:30 ч., съобщават от община Пловдив.  Началният час е съобразен с по-малката продължителност на светлата част на деня и наближаването на по-студените месеци от годината. Пловдивчани и гостите на града могат да се насладят на..

публикувано на 17.09.24 в 16:07