Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Серина Уилямс победи Пиронкова в Мелбърн

Цветана Пиронкова загуби от Серина Уилямс в мелбърн
Снимка: wtatennis.com

Цветана Пиронкова отпадна на осминафиналите на WTA500 тенис турнира „Яра Вали“ в Мелбърн.

Пловдивчанката и Спортист №1 на България за 2020 загуби от бившата №1 в света Серина Уилямс на „Маргарет Корт Арина“ с 1:6, 4:6 след 74 минути игра, като записа първо поражение за годината в шестия си мач. Това бе и шеста загуба на българката от 6 мача срещу Серина Уилямс.

Пиронкова беше подкрепяна от гласовита българска агитка от трибуните, а в ложата ѝ в ролята на треньор беше нейният брат Енчо.

Първата част премина изцяло под диктовката на американката и приключи за 27 минути. Тя нямаше проблеми с началния удар на Пиронкова и направи три пробива, като печелеше с лекота и своите сервис геймове. 33-годишната пловдивчанка успя да вземе само подаването си за 1:2.

Във втория сет Цвети намали грешките, оправи сервиса си и се опита да кара 39-годишната Уилямс да се движи повече по корта. Българката измъкна подаването си за 1:1 от 0:30. В четвъртия гейм Пиронкова спаси точка за пробив преди да спечели сервис гейма. В осмата игра тя постигна първия си ас и после взе подаването си за 4:4. В десетия гейм Серина стигна до два мачбола, но Цвети ги отрази с хладнокръвна и точна игра. След това българката отрази и трети с чудесен сервис При четвъртия обаче американката успя.

Българката напуска турнира с 55 точки за световната ранглиста, където е №137. Пиронкова очаква жребия за Откритото първенство на Австралия, който ще се тегли в петък.

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров не срещна никакви трудности и разби с 6:3, 6:3 австралиеца Андрю Харис във втория кръг на турнира с ранг АТП 250 "Мъри Ривър Оупън".

В третия кръг българинът ще играе срещу 21-годишния Алексей Попирин, който също защитава цветовете на Австралия.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Отборът на България за Купа

Капитанът Валентин Димов: Можем да победим Салвадор

Капитанът на тима на България за Купа "Дейвис" Валентин Димов изрази увереност във възможностите на отбора преди предстоящия двубой срещу Салвадор от Световна група II. Той даде пресконференция заедно с помощник-треньора Тихомир Грозданов и състезателите от тима преди срещите на кортовете на тенис клуб "Локомотив" в Пловдив. „Провеждаме лагер тук..

публикувано на 12.09.24 в 13:35
Радост в съблекалнята на

"Марица" се класира за основната фаза на Купата на България

Станаха ясни четирите представители от Югоизток, които ще представят зоната в основната фаза на турнира за Купата на България. Феновете на "Марица" (Пловдив), "Черноморец" (Бургас), "Саяна" (Хасково) и "Розова долина" (Казанлък) ще имат удоволсвтието да подкрепят любимците си в двубой срещу тим от Втора лига. Мачовете ще се играят през октомври, а все..

публикувано на 12.09.24 в 13:07

Кабаков пътува между Пловдив и Стара Загора в рамките на два дни

Съдийската комисия към БФС обяви нарядите за мачовете от осмия кръг на Първа лига. Двубоят между Локомотив Пловдив и Хебър бе поверен на неопитния Мариян Гребенчарски. В същото време пловдивчанинът Георги Кабаков бе избран да свири регионалното дерби между Берое и Ботев (Пд), което ще се играе на стадиона в Стара Загора. Един от помощниците - Мартин..

публикувано на 11.09.24 в 10:00

Треньорска смяна в Спартак

Треньорска смяна в Спартак (Пловдив)! Досегашният наставник Димитър Иванов няма да води поведе отбора. Неговото място заема Христо Телкийски. За последно бившият халф работи в детско-юношеската школа на родния си клуб Локомотив Пловдив. Той ще е третият наставник на "гладиаторите" през настоящия сезон. Първият бе Танчо Калпаков, който обаче изненадващо..

публикувано на 10.09.24 в 17:55

Теглят жребия за Купа Дейвис в сградата на Община Пловдив

Жребият за мача между България и Салвадор от Световна група II на Купа "Дейвис" ще се изтегли в сградата на Община Пловдив от 12:00 часа на 13 септември (петък). В церемонията ще участват кметът на Пловдив Костадин Димитров и двукратният олимпийски шампион по гребане Николай Бухалов, които ще определят съперниците в отделните срещи. Двубоите ще се..

публикувано на 10.09.24 в 17:53