Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Децата са специални гости на музеите

Инициативата "Месец на децата в музеите на Пловдив" започва от днес. Всяка събота и неделя музеите в града канят най- малките си почитатели да разгледат експозициите безплатно, да се включат в специално подготвените аткракции за тях и да си тръгнат с подаръци.

В Историческия музей има места, на които децата да оцветяват безплатно осигурени книжки за  "Българското опълчение". Цените за вход са пормоционални и пакетни за цели семейства.

Във всички 7 сгради на Градската художествена галерия най- малките посетители ще могат да рисуват с тебешири и маркери на черни и бели дъски.  Ще се продават маршрутни билети за възрастните, с които децата ще могат да влизат безплатно навсякъде. И ще си тръгнат с подарък значки за спомен от музея.

В регионалния археологически музей само в съботнтие дни от 10.00 до 17.00 часа ще се провеждат тематични и занимателни беседи на тема „Археология за всеки“ .

В пловдивския природонаучен музей има образователни работилници за деца от 8 до 10 години по темите „Направи си сам тропическа гора“ , „Създай си собствена хартия“.В детския отдел на регионалната бибилиотека „Иван Вазов“  от 10.00 до 13.00 ч. ще се представя на децата до 14 години програмата  "Бебеландия в библиотеката". Ще има и  творчески работилници  и изложби на рисунки за по-големите. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Присъда от 4 години затвор получи насилникът на Ванеса

Присъда от четири години затвор получи 30-годишният Цветомир Пенков от районния съд в Пловдив заради домашното насилие над жената, с която живели на семeйни начала и имат малко дете. Лишаването от свобода той ще изтърпи при първоначален строг режим.  Насилникът признава вината си. Има сключено споразумение с прокуратурата, което е одобрено от..

обновено на 13.09.24 в 18:09

Загинали са и двамата пилоти на разбилия се в "Граф Игнатиево" самолет

Двамата пилоти на катастрофиралия днес по обед военен самолет за загинали, съобщи на брифинг в базата министърът на отбраната Атанас Запрянов. Съболезнования за загубата изрази служебният премиер Димитър Главчев, който също пристигна на място. Това са инструкторите майор Петко Димитров на 51 години и и ст. лейтенант Венцислав Докин на 28 години...

обновено на 13.09.24 в 17:49

Отворено е движението през кръговото на Централна гара

Отвориха за движение кръговото кръстовище до Централна жп гара в Пловдив. В 17:10 ч. тръгна първият автомобил.  На отварянето на кръстовището бяха кметът на Пловдив Костадин Димитров и заместниците му Тошо Пашов и Иван Стоянов.  "Поетите ангажименти от нас и от изпълнителите към НКЖИ, втори обект за два дни, с оглед на предстоящият първи учебен ден,..

обновено на 13.09.24 в 17:49

Учебно - боен самолет се разби на авиобаза Граф Игнатиево

Двуместен учебно - боен самолет L – 39 ZA  катастрофира в авиобаза Граф Игнтаиево.  Инцидентът е станал при подготовката на утрешните демонстрации. Пет екипа на пожарната гасиха огъня на мястото на инцидента. Кадри, веднага след него показваха гъст облак дим в района на военното летище. Заради трагичния инцидент МО отмени планираното за утре..

обновено на 13.09.24 в 17:48

Обявиха обществената поръчка за нова сграда на МГ

Община Пловдив обяви обществената поръчка за проектиране, надзор и строителство на нова сграда на Математическата гимназия. Цената на всички дейности е 30 милиона лева без ДДС. Предвидено е  училището да има ще има 6 корпуса - учебен блок, администрация, сектор "Здравеопазване" и библиотечно-информационен център, корпус за спорт, център..

обновено на 13.09.24 в 17:48