Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" за дължимото и за красивото

| обновено на 15.03.21 в 17:00

НАП оповести, че от 16 март данъчните декларации ще са налични и попълнени. Важно е всеки да прояви активност за доходите си през миналата година и да отчете дължимото като суми. Защо данъчните търсят данъци от физическите лица, които са в онлайн търговията, и как ще се доказва това, ще разказва Мария Лалева, директор на дирекция "Обслужване" в ТД на НАП Пловдив.

Специално минути и за красивото в творбите на младите художници и дизайнери от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив. За годишната им изложба в галерия "Ромфея" ще разкажат директорът Николай Томов и главният учител Станила Воденичарова. 

Стоян Терзиев разговаря с Константин Костадинов, директор на Професионална гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване в Пловдив за дуалните паралелки, които са вече 11, и как се справят с обучението в условията на пандемия от Ковид-19.

За третата вълна и новата клиника на заболяването, за лечението с плазма, и антителата, като защита и спокойствие, ваксините и отговорите, които чакаме от ЕАЛ. Говорим с д-р Чавдар Ботев, специалист по трансфузионна хематология, един от учредителите на Сдружението за лечение с реконвалесцентна плазма. 

"Рестартирай Европа - по-силна за теб" -  репортаж на Димитър Владимиров по темата: "Пловдивските музеи и галерии от пандемичния локдаун до залите с/без публика."

Антония Попова ни среща с Петър Влайков, директор на Кукления театър - гостът ни за "Добро утро, ден!" до петък.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" - протести и туризъм

Утрото с Радио Пловдив на 20 септември започва с актуалните теми и събития. Минаваме през два протеста, студентска конференция на тема съвременно изкуство, за да стигнем до туристическия сезон. Ето и темите и събеседниците. Фармацевтите готвят протести заради продажбата на лекарства с автомати. Какви са притесненията им питаме председателя на..

публикувано на 19.09.24 в 16:48

В симбиоза с „Вход свободен“

Привличаме вниманието ви с интересни акценти. Гостува ни Борислава Димитрова. Коментираме събитието „Еко-ЗооСимбиоза“, на 21 септември, в събота, в парк „Каменица“. С психотерапевта Кремена Станилова говорим за нуждата от отпускането, в рубриката „Брейнсторминг“. Очаквайте и рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“, с Жоро Пеев...

обновено на 19.09.24 в 09:40

Как ни променя есента - "Точно днес"

България да получи ресор "Стартъпи, проучвания и иновации" в следващия състав на Европейската комисия предложи председателят ѝ Урсула фон дер Лайен, като обяви номинираните. Сред тях е и бившата външна и правосъдна министър в България Екатерина Захариева, която ще отговаря за иновациите на европейско ниво. Тази информация отзвуча в..

публикувано на 18.09.24 в 18:31

Йордан Велчев в „Добро утро, ден!“

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица ни гостува Йордан Велчев – писател, поет, историк, изследовател и бивш художествен ръководител на Регионален телевизионен център-Пловдив. Два пъти е носител на наградата „Христо Г. Данов“ за принос в българската книжовна култура и два пъти печели награда „Пловдив“ за литература. „Най-голямата..

обновено на 18.09.24 в 15:53

Динамична сряда с "Вход свободен"

За предстоящия рецитал на световноизвестната пианистка Донка Ангъчева и за номинацията й за "Будител на годината 2024", ще си говорим с нея днес. В разговора ни очаквайте подробности и за програмата на събитието с вход свободен. В сряда спорим добронамерено и градивно в рубриката "За и против" с Дора и Дарина. Започваме след новините в 13.

публикувано на 18.09.24 в 09:30