Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Напълно е възстановено движението по пътя Кричим- Девин

| обновено на 27.03.21 в 13:53

Движението беше затруднено, след като като срутище предизвика затварянето на едната лента на пътя за малко повече от половин денонощие. С помощта на почистваща техника падналите камъни са били напълно премахнати. Аварийните работи по маршрута, обаче, не са прецедент. 

Поредният сигнал за срутище в по третокласния път Кричим-Девин е получен малко след полунощ на тел. 112. Падналите камъни са преграждали наполовина участъка при 92-рия км - преди стената на язовир Кричим. Тя обаче не е застрашена, съобщиха за Радио Пловдив от Агенция "Пътна инфраструктура". Те започнаха разчистване и извозване на свличането, предизвикано от преовлажняване на ската след валежите и снеготопенето в последните дни. Докато траеха аварийните дейности, безопасността на участъка осигуряваше екип на полицията от Стамболийски. 

Движението остана ограничено само в едната лента малко повече от половин денонощие и около един и половина на обяд бе възстановено напълно. По пътя към Девин има сняг и на усойните места пътната настилка продължава да е хлъзгава, съобщиха от Полицията с призив  по този маршрут да се шофира с подготвени за зимни условия автомобили, внимателно и със съобразена скорост. 

В средата на месеца след обилни валежи друго свличане на скална маса затвори напълно пътя Кричим-Девин, макар и в участък в пазарджишка област - по-близо до Брацигово. Тоновете скали там паднаха на същото място, където около 20 дни по-рано отново имаше срутище. Тогава алпинисти поставиха взривове, за да отстранят надвисналите скали. Днес от областната управа в Пловдив са посетили мястото, което по тяхна информация се нуждае от ремонт. За новините ЕК. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Въздушната линейка превози пострадал мъж от вр. Ботев до УМБАЛ "Св. Георги"

Медицинският хеликоптер  е транспортирал пациент до УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив след инцидент в Стара планина. Сигналът е подаден от Планинската спасителна служба.  Това е първа реална спасителна мисия в планински условия, посочват от Хели Мед Сървиз.  От УМБАЛ "Св. Георги" съобщиха, че 39-годишният е  турист от Русе. Той е транспортиран с..

публикувано на 07.07.24 в 13:46

Нови проучвания на Асенова крепост започват археолозите

За първи път от 10 години насам ще има теренни проучвания на Асенова крепост. За това съобщиха от Регионалния исторически музей - Асеновград.  Ръководител на проучванията ще бъде археолог Запрянка Кръстева-Арабаджиева. Сумата, която Министерството на културата се очаква да отпусне е 61 808 лева.  Проучванията ще започват през август...

обновено на 07.07.24 в 08:11

На 7 юли Църквата почита Св. Неделя

Българската православна църква отбелязва деня на Света Неделя и Втората неделя след Петдесетница – на Всички български светии.  Те били християни от различни народности: едни били от местните племена, обитавали сегашната българска земя още преди идването на славяните и прабългарите, други просто пребивали тук, като войници или пленници, но носели в..

обновено на 07.07.24 в 07:53

Жълт код за жеги е в сила за половин България

Жълт код за горещо време и високи температури е обявен в 15 области на страната днес, показва сайтът на Националния институт по метеорология и хидрология. В Северна България температурите ще са високи в областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Русе. За територията на Южна България жълт код е обявен за областите..

публикувано на 07.07.24 в 07:43

Катастрофа затрудни трафика по пътя Пловдив - Пазарджик, пострадал е водач

Повече от 3 часа движението по  пътя Пловдив - Пазарджик, в платното за Пазарджик, бе затруднено заради катастрофа между 2 коли. Тежко пострадал е водачът на един от автомобилите.  Инцидентът е станал след разклона за село Мало Конаре, съобщават очевидци на катастрофата. Говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов уточни, че..

обновено на 06.07.24 в 17:32