Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С ДПС държавното управление е било винаги успешно

| обновено на 05.04.21 в 15:18


Резултатите след вчерашния изборен ден за 45-то НС все още не са окончателни, не всичко е преброено. Очертава се обаче сравнително ясно картина –  не седем, а с една по-малко формации почти сигурно влизат следващия парламент.  

Една партия от прогнозираните – ВМРО – вероятно отпада, но окончателните резлутати се очакват.  

Едно е сигурно – ГЕРБ са печеливши с тези избори, с най-много електорален вот. 

Изненадата  е второто място за партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“. 

БСП минава на трето място. Засега е така.

Гласовете за ДПС също носят някои изненади по места – за Пловдив Област те са трети  по предпочитаемост от гласоподавателите.

Така, със сигурност техен представител в новия 45-ти парламент ще бъде водачът на листата им Рамадан Аталай. 

- Кое е изненадващото от сегашните резултати?

 - Имаме ръст на добрите резултати от предишните избори – 2017, надвишаваме ги - казва Рамадан Аталай.  ГЕРБ са най-губещите, самочуствието, че са непобедими, се срути,  загубата им е от над 30% - смята той. 

"Втората формация – това е проедният очакван месия от българското общество, който да оправи държавата.  Не видяхме обаче призив за мажоритарност, без нито един плакат, който да призовава за това. Нито с идеи, нито с програма тази формация печели второто място" - категоричен е Рамадан Аталай. 

- Какво става, ако ГЕРБ не успее да усвои мандата за съставяне на правителство? И  последващата параментарна въртележка?

- Не врявам ДПС да  е неприемлива за коалиции. Нашата идея винаги е била за работеща формула за стабилността на държавата. Очакваме да видим програмите и на другите.

Най-вече да видим  програмата и на втората предпочетена формация. 

Аз не знам, кой  ще управлява иначе тази държава. Да се изчакат крайните резултати, все пак.  Да видим на каква ценностна, идейна база ще се стъпи, а не само по оста ляво - дясно, смята кандидатът на ДПС. 

- Има и още един вариант – третата по ред политическа сила да поеме мандат. Ние сме показвали че когато получим мандат, държавното управление винаги е било успешно! - уверен е Рамадан Аталай. 

- Всички обаче, засега се дистанцират категорично от коалиция с ДПС?

- А защо? Какви са им аргументите?  Те дори не са обявили конкретни програми - отговаря политикът от Движението.  Освен ДПС няма друга формация, на политическия терен, която така ясно да е обяснила своята управленска програма.  Нито ГЕРБ, нито останалите го правят! 

Благодарим  на всички, дори и на тези, които ни пречиха,  затова  и успяхме  достатъно добре да си изразим визията за държавно развитие!

ДПС ще направи необходимото за това. Движението никога не си е оставяло круцата в калта!   - категоричен е  бъдещият нов депутат Рамадан Аталай. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Академията за редки болести е полезна за младите лекари

Ежегодната  обучителна „Академия за редки болести“ стартира при голям интерес в Пловдив. Тя се провежда в рамките на  Национална конференция за редки болести и лекарства сираци, която събира  над 230 медицински специалисти, представители на пациентски организации, здравни власти и индустрията.  В рамките на двудневния форум те ще споделят опит..

публикувано на 13.09.24 в 14:20

Опитите за въздействие върху избирателя доведоха до кризата

Политическата криза е катализатор на радикализацията в опитите за въздействие на избирателя. Затова ще е интересно да се види на тези избори как цели компактни групи избиратели, които 99% от секцията гласуват за една партия или кандидат, ще се преориентират. Това коментира Калин Славов, изпълнителен директор на „Прозрачност без граници“...

публикувано на 13.09.24 в 10:59

Между 4 и 6% от населението е засегнато от редки болести

Не мога да кажа, че хората с редки заболявания се увеличават, но се подобряват възможностите на медицината за точна диагностика на голям брой от редките заболявания. Това заяви в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив професор Румен Стефанов, председател на Комисията по редки болести към Министерсвтото на здравеопазването и..

публикувано на 13.09.24 в 10:04

"Нощ на ангелите" превръща Пловдив в град на доброто

"Нощ на Ангелите“ отбелязва петото си издание с най-мащабния  благотворителен фестивал, правен до сега. Събитието ще се проведе на 14-ти и 15-ти септември на Гребната база в Пловдив  и разраства мащаба си, за да докаже, че за доброто няма граници.  И  тази година се запазва традицията на 17-ти септември, денят в който почитаме паметта на..

публикувано на 12.09.24 в 15:44

Промените при шофьорския изпит няма да намалят катастрофите

Промените при шофьорските изпити от декември месец няма да допринесат за подобряване на пътната безопасност. Те са козметични, необходими са доста по-големи промени, но няма воля да бъдат предприети. Това коментира Трендафил Маринов от Съюза на автоинструкторите по повод промените в наредбата за придобиване на свидетелство за правоспособност. С..

публикувано на 12.09.24 в 10:29