Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Назначиха областни управители на Пловдив, Пазарджик и Смолян

Ангел Стоев е новият областен упарвител на Пловдив, Иван Васев на Пазарджик, а Стефан Сабрутев на Смолян

| обновено на 19.05.21 в 18:05

Служебният кабинет смени 24-мата областни управители. 

За управител на област Пловдив е назначен Ангел Стоев. През последните години тай е работил в частния сектор като прокурист. 

В периода 2008 г. – 2010 г. заема длъжността директор на Регионална дирекция ДАНС – Пловдив, а преди това е дългогодишен ръководител в Регионална дирекция Национална служба "Сигурност“ – Пловдив. 

Ангел Стоев е бил и председател на организацията "Бизнесът за Пловдив". 

Притежава образователно-квалификационна степен "магистър“ по специалността "Международни икономически отношения“ от УНСС, а също така е доктор по философия от Академията на МВР – София.

Иван Васев е назначен за областен управител на Област Пазарджик. Работил е в системата на МВР, като от 2014 г. до 2015 г. е бил зам.-директор на Областната дирекция на МВРПазарджик. 

Дълги години е практикувал като адвокат в Адвокатска колегия в гр. Пазарджик. Завършил е Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност – МВР в София.

Стефан Сабрутев е назначен за областен управител на Област Смолян. От 2011 г. досега е бил общински съветник в Общински съвет – Смолян, а преди това, от 1999 г. работи в частния сектор в сферата на строителството. 

Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по „Екология на селищни системи“ от Аграрния университет в Пловдив.

 Няколко мандата общински съветник от БСП. Сабрутев бе два пъти кандидати за кмет на Смолян. Той е семеен с две деца.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Мирен протест срещу дискримнацията в Пловдив

Мирен протест срещу дискриминацията под мотото „България на всички“ се проведе тази вечер пред сградата на община Пловдив.  По време на протеста и изявленията на участниците в него имаше засилено полицейско присъствие в района.  Организаторите са доброволци, които участват и в протестите срещу насилието над жени и срещу основаното на пола..

обновено на 15.09.24 в 19:57

Катастрофи задръстиха автомагистрала "Тракия"

Интензивен е трафикът по автомагистрала "Тракия" в посока София.   Има две леки кататстрофи между 95-ти и 96-ти километър. Няма пострадали хора, а само материални щети , уточниха от от полицията в Пазраджик.  На място са екипи на "Пътна полиция". Създала се е тапа заради заради преместването на автомобилите. Те  вече са извън активните ленти и се..

публикувано на 15.09.24 в 17:44

Продължава разследването за трагедията със загиналите пилоти

Все още се изясняват причините за инцидента в авиобаза "Граф Игнатиево", при който в петък по време на тренировка загинаха двама пилоти - майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин. Загинали са и двамата пилоти на разбилия се в "Граф Игнатиево" самолет В траур са общините Долна Митрополия, където се намира Висшето военновъздушно..

публикувано на 15.09.24 в 07:25

3 версии за инцидента със загиналите пилоти

Човешка грешка, техническа неизправност или неправилно зададена команда  са  версиите, по които работят разследващите за причините, довели до разбиването на учебно-тренировъчния самолет Л-39 вчера на авиобаза "Граф Игнатиево". Това съобщиха от Военно-окръжна прокуратура Пловдив. Разследващите очакват данните от черната кутия, открита вчера на..

публикувано на 14.09.24 в 11:31

Тридневен траур в армията за загиналите вчера пилоти

В Българската армия е обявен тридневен траур в памет на майор Петко Димитров и старши-лейтенант Венцеслав Дункин. Двамата пилоти загинаха вчера при тренировъчен полет в авиобаза Граф Игнатиево-част от подготовката за планираното за днес авиошоу. Припомням, проявата бе отменена. Днес е ден на траур и в община Разлог, където е роден Венцеслав..

обновено на 14.09.24 в 09:06