Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Здравко Бакалов оглави Горското в Смолян

| обновено на 02.06.21 в 14:50

Земеделският министър Христо Бозуков направи промени в ръководствата на повечето горски стопанства в страната.

В „Южноцентрално държавно предприятие”-Смолян, „Северозападно държавно предприятие”-Враца и „Североизточно държавно предприятие” е освободен целият състав на органите на управление. Здравко Бакалов е назначен за директор на предприятието в Смолян. То стопанисва държавни горски територии в четири области – Смолянска, Пловдивска, Пазарджишка и Кърджалийска. 

В интервю за Радио Пловдив бившият директор на стопанството Ботьо Арабаджиев, заяви че е получил новината за уволнението по телефона, без да са упоменати мотиви. По думите му "причината да бъда сменен е същата, която беше и по времето на Орешарски. Тогава бях сменен за една година, за да могат да бъдат взети от печелившото предприятие близо десет милиона. Те се озоваха в КТБ. Сега не мисля, че е по-различно". 

Ботьо Арабаджиев е директор на Южноцентралното държавно предприятие от 2011г. насам. 

Новоназначеният директор на държавното препдриятие Здравко Бакалов, сподели в интервю за Радио Пловдив, че "сигналът за изтичането на финансови средства е трябвало да бъде подаден своевременно от директора Арабаджиев". Досегашният експерт-контрольор горско-стопански дейности сподели и че назначението не е изненада и че "всеки трябва да има шанс да се пробва".  






БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Трима пешеходци пострадаха на пътя, сред тях и служителка на "Чистота"

52-годишна жена от  фирма " Чистота" пострада, след като бе ударена от автомобил на ул. „Въча“ в Пловдив. Инцидентът станал в подножието на моста на „Герджика“ в район „Северен“, като впоследствие пострадалата е откарана в болница. 35-годишният шофьор на автомобила „Алфа Ромео“ е дал отрицателна проба за алкохол. Още двама пешеходци пострадаха..

публикувано на 17.09.24 в 11:54

Община Пазарджик ще създаде свое комунално дружество

Община Пазарджик започва реформи в сметопочистването и сметоизвозването, съобщиха от администрацията. Част от средствата, необходими за реализацията на реформата, ще бъдат осигурени чрез наскоро поискания кредит за покриване на досегашните дългове и ще бъдат насочени за закупуването на оборудване, което ще гарантира ефективното стартиране на..

обновено на 17.09.24 в 10:42

Църквата почита Светите Вяра, Надежда, Любов и София

Българската православна църква почита паметта на Светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и майка им София и отдава почит на на добродетелите, които ни крепят - вярата, надеждата, любовта и мъдростта. Преданието разказва, че през втората половина на І век в Рим живяла благочестива християнка, която се казвала София. Тя имала три дъщери, които..

обновено на 17.09.24 в 10:41

Отваря обновеният студентски стол "Байкал"

Реновираният Студентски стол „Байкал“ ще бъде открит официално. На церемонията ще присъстват представители на държавната и местната власт, както и студенти от всички пловдивски университети. Студентският стол на бул. „Цар Борис III Обединител“ 136 възобновява работата си след 10-годишно прекъсване по инициатива на Студентските съвети на..

обновено на 17.09.24 в 10:41

Трима в ареста, пребили мъж за чат с жената на един от тях

В  Пловдив задържаха трима мъже за закани с убийство, а на един от тях и за нанасяне на телесна повреда на 26-годишната му приятелка при условията на домашно насилие, съобщиха от районната прокуратура.  От прокуратурата са повдигнали обвинение на 28-годишен мъж за побой над 26-годишната му приятелка при условията на домашно насилие. Двамата живеели на..

публикувано на 16.09.24 в 17:54