Вторник сутрин говорим за гласуването с машини и електорални нагласи с Лилиан Никифорова от Института за развитие на публичната среда.
С д-р Павлина Михайлова , консултант на Националната пациентска организация по лечение на Ковид -19 с реконвалесцентна плазма коментираме метода на лечение, дарителството и човешката съпричастност в пандемията. По темата е и материалът в рубриката „Рестартирай Европа“ – Антония Попова разказва какви са предимствата на европейското цифрово зелено удостоверение за ваксинация за Ковид-19.
В Деня на отворените врати на Центърът за социални иновации към Община Пловдив ще научим от управителя му Алекс Леви проектът какво предлага на младите хора като възможности и реализация.
Каним ви на фестивала Made аt the Academy на АМТИИ с впечатляващи арт събития- класическа музика, джаз, танц, изобразителни изкуства и фолклор. Зам.-ректорът Галина Лардева ще ни представи двудневната програма
В „Добро утро, ден“ продължава срещата ни с проф. Тони Шекерджиева –Новак, днес за избора на най-важната житейска сцена, на която се чувства истинска звезда.
В последния ден от работната седмица някак логично отправяме мислите си към планове за почивка и различни забавления. Ще бъдем в помощ и услуга на тези, които споделят усещането ни за лятна лежерност. В поредния епизод на "Уроци по щастие", продължаваме темета за успешно плануване на почивка с половинката. Очаквайте още от съветите на консултанта ни..
Последното работно утро на седмицата посрещаме с актуалните теми в Пловдив, но към тях ще добавим и културните прояви, които правят плавен преход към почивните дни, ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: Усещане за цени. Повечето българи отчитат увеличение, за разлика от политиците. Има ли спекула и колко адекватни са набелязаните мерки..
Ружка Генова е наш гост в първата седмица на март 2025 година. В края на 2022 година международната майсторка по шахмат бе обявена за училищен ръководител №1 от Министерството на младежта и спорта. Ружка Генова е директор на Спортно училище „Васил Левски“- Пловдив от 1 юли 2019 година, преди това от 2001 до 2013 година е била заместник-директор..
За някои храната е изкуство, за други поезия поднесена в чиния, но почти винаги овкусена с много подправки и не на последно място доза чиста емоция! Замисляли ли сте се колко често посягате към храната не от глад, а от стрес, скука, тъга или дори радост? Това е емоционално хранене – навик, който може да ни отдалечи от здравето и хармонията със..
Пчеларите тази година очакват по-ниски добиви от мед. Какви са причините, ще се отрази ли това на цените и какви са изпитанията пред бранша ще коментираме с Борис Бормалийски, пчелар от района на Хисаря и председател на Асоциация професионално пчеларство. И още проверки в салоните за маникюр и педикюр предстоят от началото на септември,..