Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученически фестивал започва този уикенд в парк "Лаута"

група Moist на S'cool Rock Fest
Снимка: Пресцентър Община Пловдив

“S’cool rock fest” се провежда от 2012г. насам и е фестивал, който цели да представя ученически банди, като им осигурява достъп до професионална сцена. Тази година датите на фестивала са 12-ти и 13-ти юни, а мястото, което е вече традиционно за събитието, е парк "Лаута".

В интервю за Радио Пловдив, Тони Арнаудов, по прякор Сатаната, сподели своите вълнения, като организатор преди първия ден на форума. 


"Очаквам най-вече да стане голям купон, младежите да се запознаят един с друг и да обменят опит и идеи" така изрази емоциите си преди старта Тони Арнаудов.


"Тази година ще участват 15 групи, като повечето средната им възраст не е над 18г. А и за участие ние имаме правило, което гласи, че във всяка банда трябва да има 50+1% участници, които все още да са ученици" уточнява рокаджията. 


"Ще дойдат банди от цялата страна - Габрово, София, Свиленград и разбира се Пловдив, като ние сме представени с 4 групи". 


S'cool rock fest започва на 12 юни (събота) точно в 18 ч. в парк "Лаута". Входът е свободен. 


Ето и цялата програма на фестивала: 


12 юни 
от 18 до 23 часа
Atroposy (Пловдив)
Deatmag (Пловдив)
SiDieZ (Пловдив)
Nonsense (София)
Високо кръвно (Габрово)
Група 27 (Пловдив)
Nautilus Junior Rock Band (Първомай)
ENTHRONEMENT

13 юни
Китарни клиники от 10 до 12 часа
В 11ч. на сцената на Scool Rock Fest ще се качат виртуозните музиканти от Sunday Guitar Workshop - Атанас Шишков, Светлин Стайков и Милен Димитров. Те ще демонстрират интересни китарни техники и ще изпълнят част от своя репертоар. Участие в уъркшопа ще вземат и ученици от пловдивски китарни школи.
От 18 до 23 часа
Creep (Добрич)
L.S.D. (София)
Монолог (Сливен)
Congail (Пловдив)
Aurora (Свиленград)
Rebels (София)
Wild Child (София)
Rock Bones (София)
ZUUM


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В "Срещите" за театъра, таланта и рицарството

Диана Добрева става рицар на изкуствата и литературата на Франция. След 3 дни, на 15 октомври тя ще получи високото отличие в резиденцията на френското посолство в София.  "Срещите" честитят високо признание на талантливата режисьорка и ви предлагат разговор с нея. Разговор за театъра като място, което ни дава шанс да си спомним нашия божествен..

обновено на 12.10.24 в 10:20

Награждават победителите в конкурса „Добромир Тонев“

Община Пловдив и Дружество на писателите – Пловдив, със съдействието на ИК „Хермес“, ИК „Жанет 45“, ПУ „Паисий Хилендарски“, г-жа Тони Симидчиева, с медийното партньорство на БНР - Радио Пловдив и БНТ 2 и домакинството на ОИ „Старинен Пловдив“, канят пловдивчани и гости на града на церемония по награждаване на победителите в  ХIV-ти  Национален..

публикувано на 12.10.24 в 09:04

Антони Дончев гостува на "Дни на музиката в Балабановата къща"

От 11.00 ч. днес юбилейният XV МФ “Дни на музиката в Балабановата къща” ще представи на своята сцена легендарния пианист, диригент и композитор Антони Дончев.  В създадения от фестивала нов формат “концерт-среща” водещ ще бъде програмният директор на Jazz FM Радио Светослав Николов, а публиката в Балабановата къща ще има привилегията да се наслади..

публикувано на 12.10.24 в 08:51

Юбилейна изложба на групата "Тъп-Дъб" в галерията на ДПХ

Тази вечер ще се състои откриването на юбилейната изложба " 10 години група "Тъп-Дъб " в новата галерия на Дружеството на пловдивските художници. Тя се намира на бул. "Цар Борис III Обединител 153" в Пловдив. "Тъп-Дъб" е група създадена през 2014 г. oт група приятели и състуденти от АМТИИ - Пловдив: Деляна Георгиева - живопис и колаж, Иван Иванов -..

публикувано на 12.10.24 в 08:18

Театърът в Смолян е с нов директор

Актьорът Мариан Бозуков от Чепеларе е новият директор на РДТ "Николай Хайтов"- Смолян. Той ще заема поста до провеждането на конкурс за поста от Министерството на културата. "От вчера съм назначен като директор. Първата ми задача и цел е да създам перфектен екип в театъра и да внеса спокойствие", каза Мариян Бозуков, който е и председател на Съюза на..

публикувано на 11.10.24 в 15:18