Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Пловдив чете" днес

| обновено на 15.06.21 в 08:52
Снимка: plovdivchete.com

Програмата на фестивала „Пловдив чете“ за днес включва няколко литературни премиери.

В постоянната експозиция „Енчо Пиронков“ в Стария град ще бъде представен украинският писател Иван Андрусяк, носител на националната награда „Леся Украинка“. През 2020 г. авторът е номиниран за наградата „Ханс Кристиан Андерсен“, включен е и в селекцията на най-добрите книги в света за деца White Ravens за книгата си „28 дни от живота на Катерицата“. 

В представянето, което започва в 15 часа, ще участва Анна Багряна, модератор ще бъде Красимир Проданов.

От 17:30 също в експозиция „Енчо Пиронков“ в Стария Пловдив ще има среща разговор с Георги Борисов за поетическата му книга „Излизане от съня“.

В Културен център „Тракарт“  ще бъде представен последният роман на Начо Христосков „Шикалки – Ода и реквием за Бай Едикойси и Художника“. Книгата ще бъде представена от Емилия Каменова. Участие ще взезме и актьорът Петър Тосков.

В литературен салон Spirt and Spirit в клуб „Петното на Роршах“ от 20 часа ще бъде представен дебютният роман на Деляна Манева "Шестият пръст". Модератор ще бъде Амелия Личева. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Поливалентният Петър Г. Рей открива изложба в Пловдив

Откриването на лимитираната експозиция и представянето на стихосбирката „Гвоздеи кръстни“ е тази вечер, от 18 часа в галерия „PIESA“.  Изложбата „Преодоляване" е покана за вътрешно пътуване и изследване на необятността на духовното, и творческото пространство. Тя предизвиква зрителя да се потопи в свят отвъд физическата реалност, където..

обновено на 02.10.24 в 13:08

Изложба в НБ "Иван Вазов" открива дейността на Инър Уийл

В Народна библиотека "Иван Вазов" тази вечер се открива изложба, която разказва за 100 годишнината на Инър Уийл Клубовете по света.  В Пловдив международната женска организация съществува от близо 30 години и има поредица благотворителни каузи, включително насочени и към украинските бежанци и децата сираци.  Събеседник по темата е паспрезидентът на..

публикувано на 02.10.24 в 10:00

Детският оркестър "Дивизи" ще има серия от концерти в Пловдив

Детският симфоничен оркестър "Дивизи" - Пловдив ще представи своята наситена програма до Коледа и Нова година. Повече за новите проекти, по които работят децата и техните преподаватели разказват организаторът  Албена Бяндова и Диана Петкова , ръководител на проекта, който се реализира с финансиране от Национален фонд култура. В началото на..

публикувано на 02.10.24 в 09:32

АМТИИ превръща емблематични места в зони за изкуство и култура

АМТИИ обединява изкуството и природата в поредица от събития от днес до 11 октомври, като превръща емблематични пространство в центъра на Пловдив в зони за изкуство и култура. Проектът на Академията, обединяващ философията за симбиоза на природните науки и дизайна на човешките отношения, е озаглавен „Пермакултура – пространства и изкуство“...

публикувано на 02.10.24 в 05:39

Галерия SIGNA представя изложба на проф. Кирил Божков

Галерия SIGNA представя изложба живопис на проф. д-р Кирил Божков по случай неговия 60-годишен юбилей.  В пространството на галерията авторът гостува за пети път с оригинални творби. Безспорен талант, опитен художник и преподавател, проф. Божков е добре познато име в страната и чужбина.  За себе си творецът казва: „Това съм аз, когато..

публикувано на 02.10.24 в 05:35