Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП в областта изгуби 7000 гласа, ще анализираме преди оставките

В Област Пловдив БСП получи 7000 гласа по- малко в сравнение с предишните избори и това не може да ни задоволява, каза пред Радио Пловдив доц. Георги Йорданов, трети в листата на партията за областта и член на ИБ на БСП.

По думите му обаче въпросът за оставки в ръководството не е на дневен ред. За евентуално оттегляне от постове ще се говори след анализа, който ще направим от най- ниското до най- високо ниво в партията. Все пак Йорданов не отрече, че противоречията в партията вероятно са дали отражение и върху получената подкрепа. Йорданов е оптимист, че левицата ще излезе от тава състояние.

Според него една от отличителните черти на отминалите избори е "изключително ниска избирателна активност, която пада с 50% от предишни избори". Към причините за това открои негативния образ на политиците у нас, който се изграждал включително и с участието на медиите.

Избирателите не дадоха вот на определен политически субект, подчерта още Йорданов. "Те не виждат политическа фигура, която да отговаря на желанията им"

Доц. Йорданов изрази притеснение, че в страната ще се създаде стабилно управление.

Той каза, че дали ще бъде подкрепен кабинета, предложен от ИТН е въпрос на преценка и намиране на общи приоритети. Такива например са строителството на специализирана детска болница и закупуване на хеликоптери за спешна помощ. Даваме си сметка, че е опасно страната  да влиза в хаос, каза още Йорданов.

Дори и да не стана депутат имам лекарското си поприще, отговори Георги Йорданов на вероятността да не влезе в 46 парламент.

Цялото интервю е в прикачения звуков файл.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Холерата в умрялата риба в яз. Въча е от безопасен щам за хората

Холерата, открита в измрялата в началото на лятото риба в язовир Въча, не е заразна за хората. Пробата е показала отрицателен щам, което означава, че бактерията не е опасна за човешкия организъм.  До лабораторния анализ се стига след като рибар занесъл за изследване умряла есетра от язовира. Паразити в нея не били установени, но в кръвта на..

обновено на 20.09.24 в 13:08

Жителите на Златовръх излизат на протест заради безводието

Водната криза в Златорвъх започва в началото на летния сезон, като проблемът се задълбочава през август. Вече 25 дни жителите в селото са на воден режим. Според заповедта вода трябва да има по 12 часа в денонощието. Според местните тя обаче тече по тръбите за не повече от 2-3 часа, обясни Анна Георгиева. До момента, в който водата..

публикувано на 20.09.24 в 11:50
Димитрия Стайкова

Вендинг машините обезмислят труда на фармацевта

Проблемите, които възникват заради промените в Закона за лекарствените продукти, които засягат въвеждането на вендинг автомати за отпускане на лекарства са много, а фармацевтите са много притеснени. Това заяви в програма "Точно днес" на Радио Пловдив председателят на Управителния съвет на Регионалната фармацевтична колегия в Пловдив Димитрия..

публикувано на 20.09.24 в 11:11

Обмислят директни полети от Близкия Изток до Пампорово

Никой не е наясно как ще се развият следващите зимни сезони. Според мен има цикличност в сезоните между 10-11 г., заради това смятам, че ще имаме добра зима. Тенденциите са много добри. Прогнозата направи в предаването "Точно днес" изпълнителният директор на "Пампорово" АД Мариан Беляков .  Целогодишното развитие на курорта Пампорово вече е..

публикувано на 20.09.24 в 09:27
Диана Андреева-Попйорданова

България е с най-нисък процент от БВП за култура

Участието на български културни организации в европейския културен живот се нуждае от подкрепа. За необходимостта от целенасочена политика за изграждане на публики и компетентности от най-ранна възраст, устойчивостта на културните продукти и ангажиментите от страна на държавата, за да участват българските организации равнопоставено  в разпределението..

обновено на 19.09.24 в 14:24