Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Послания и знаци „Точно днес“

| обновено на 29.08.21 в 15:33

Новата седмица поставя началото и на нови надежди, свързани с обществения живот у нас. Естесвено - и за бъдещето. В първото утро от 7 до 10 часа ще чуете:

Извънредна сесия на пловдивския Общински съвет. Съветниците отиват на поправителен изпит заради предходните си решения за облекчаване на таксите за бизнеса по време на пандемия от ковид. За компетентността на местния парламент ще говорим с вносителя на предложението Георги Величков от „Ние, гражданите“ и Веселина Александрова от „Демократична България“.

Не само пловдивските общински съветници се оказват в незавидна позиция в разгара на лятото. Трудни са дните и пред лидерите на политическите сили в Народното събрание, които очевидно се готвят да жонглират с третия мандат за съставяне на правителство. Ще се случи ли в крайна сметка то? Политическият пиар Нидал Агафари ще бъде наш събеседник по темата.

Ще говорим и за четвъртата ковид вълна броени дни преди новата учебна година. Какви мерки трябва да бъдат предприети и как да се предпазим? Вирусологът професор Радка Аргирова със становище по този важен въпрос.

Ще говорим и за приоритетите в работата на новия управител на ВиК-Пловдив Огнян Кулишев.

На пореден протест излизат жители на Ръжево Конаре и Дълго поле срещу дейността на кариерата за инертни материали край Ръжево Конаре. Репортаж на Елена Крушкова.

И още теми в утрото на 30 август:

Памет за известния оперен певец Камен Чанев, който беше повален от коронавирус в края на миналата година. На Античния театър в Пловдив ще се качат негови колеги и приятели в Гала концерт „Гласът на Камен“. Повече за него ще ни разкаже Лучано Ди Мартино, диригент на концерта и близък приятел на Камен Чанев.

Ще говорим и с писателя Георги Господинов, който ще представи новата си книга „Пукнатините на канона“.

Преди всичко това – рубриката „Добро утро, ден!“. Тази седмица в нея ще си припомним гостуването на Атанас Цветков, бизнесмен и успешен инвеститор.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" за новостите преди есента

Приближаваме към есен 2024 година, която ще настъпи на 22 септември. Трупаме новини за изборите, на които едни от партиите ще се явят разделени, а други с опит за коалиции. Дали след разрива в ДПС има знаци за успешно представяне на вота, защо БСП и партиите към нея предприемат хода "лидерите крачка назад" - част от въпросите към политолога доц. Иван..

обновено на 17.09.24 в 16:50

Йордан Велчев в „Добро утро, ден!“

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица ни гостува Йордан Велчев – писател, поет, историк, изследовател и бивш художествен ръководител на Регионален телевизионен център-Пловдив. Два пъти е носител на наградата „Христо Г. Данов“ за принос в българската книжовна култура и два пъти печели награда „Пловдив“ за литература. „Най-голямата..

обновено на 17.09.24 в 15:11
Радослав Бимбалов

"Вход свободен" с Вяра, Надежда и Любов

Честит празник с Вяра, Надежда  и Любов в сърцата! Днес в предаването посрещаме празника с кинолегендата Любен Чаталов и почитаме този светъл ден с  поглед към  изиграните роли, незабравимите филми и респект към знаковото му творчество. За любителите на добрата литература открехваме завесата около новия антиутопичен роман на писателя Радослав Бимбалов "Ти..

публикувано на 17.09.24 в 10:20

"Точно днес" за вярата, надеждата и любовта

Православната църква на 17 септември почита паметта на Светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и майка им София. На този празник влизаме в дверите на църквата в село Стряма. И това не е случайно, тъй като в продължение на повече от 80 години там е нямало православен храм. Опустошителното Чирпанско земетресение срива до основи старата църква "Св...

публикувано на 16.09.24 в 16:49

Ново начало с „Вход свободен“

В международния ден за опазване на озоновия слой, една от темите ни е свързана с опазването на околната среда. Детски конкурс за рисунка призовава децата да потърсят връзката между изкуството и природата, на фестивала „Ние сме децата на реката“, тази събота. Разговаряме с Мира Мохсен, от фондация от InBetween. С Петко Йотово говорим за..

публикувано на 16.09.24 в 09:30