Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Вход свободен"-за Пловдив с вяра, надежда и любов

Честит празник! Днес честваме един от най - светълите празници в църковния календар , обединени от трите сестри Вяра, Надежда , Любов и тяхната мъдра майка София. 
"Вход свободен" ви среща с един неординерен пловдивчанин, чешит  и бяла врана с фейсбук - имидж на черна овца- Ангел Кочев, или "Angry Angel" , чиято първа книга излезе тази седмица. Литературният дебют на Кочев "Лоша компания"е пловдивско крими- ноар ,в което се срещаме с лично наш, чисто филибарски детектив със звучното име Херцел Вазов. Kaк , защо и откъде- накъде, ще разпитаме автора!
Комикс- списанието "Майна Таун" отбелязва втория си за годината брой с пищно парти в събота. Подробности ще разкаже един от създателите на оригиналния проект - Георги Сребрев.
Започваме веднага след новините в 12 часа!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Магичен и усмихнат "Вход свободен"

Днес Ви срещаме с любимия на малки и голми Марио Меров, по разпознаваем като Magic Mario. Човекът, който повече от 15-години ни прави част от магичния и по-добър свят на илюзионното изкуство.  Поводът да го поканим е повече от вълшебен! Меджик Марио отбелязва 15 години на сцена, с приятели като на рожден ден :))) и с грандиозен шоу-спектакъл! Еднa..

публикувано на 10.09.24 в 09:30

„Точно днес“ – от политическата не/воля до „Сцена на кръстопът“

Утрото с Радио Пловдив ще поднесе горещи теми, независимо от синоптичната прогноза за влошаване на времето. Ето какво ще чуете до 9.30 ч.: Докъде ще стигне политическата не/воля и защо основни политически формации се оказаха разцепени преди извънредния парламентарен вот на 27-ми октомври? Политологът професор Александър Маринов ще бъде наш..

обновено на 09.09.24 в 16:40

"Вход свободен" - изпровождайки лятото

След трите прекрасни празнични дни градът бавно и неохотно започва постепенно да превключва на работна вълна. Последните летовници се завръщат  от почивка, с въздишка изтупват песъчинките от морски спомени. сгъват шарените хавлии и ги слагат дълбоко в гардероба. До следващото лято. Започват вълненията около първия учебен ден. Работни графици стоят на..

публикувано на 09.09.24 в 10:05

Предаването "Точно днес" в първия ден на седмицата

Разединени, в конфликт, в противоречие със себе си дори, партиите тръгват на състезание за нашите гласове в поредните избори. Под въпрос и критика в в началото на изборния цикъл е изборната администрация, а това поставя въпросителни за провеждането на вота и преимането на резултата от него. С назначените от ЦИК нови/стари председатели на районните..

публикувано на 08.09.24 в 17:00

Кулинарни пътешествия в Клуб "Неделя"

Днес в предаването ще Ви сервираме не само храна за сетивата, но и храна за Душата! И в двата часа на Клуба, всички тези "истории на две колела" ще бъдат поднесени с усмивка и финес от един здраво стъпил на българска земя и милеещ за родината човек - Росен Чакъров!  Като кулинарен гуру по призвание и по душа, Шеф Росен Чакъров ще разкаже за идеята и..

публикувано на 08.09.24 в 15:05