Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Собственици на заведения от Пловдив излизат на протест срещу новите мерки

| обновено на 21.10.21 в 07:08
Архив - протести

На масов протест срещу  влизащите в сила от днес рестриктивни мерки на здравното министерство излизат членовете на Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията. В националната протестна инициатива се включва и Пловдив.

Проявите са предвидени пред районните здравни инспекции в градовете, но вероятно и на други места, заяви пред Радио Пловдив Кръстина Миткова от Сдружението на заведенията в България. По думите й, държавата трябва да осигури равнопоставеност на гражданите, като първо задължи всички държавни служители да имат този документ. Задължителният 

Зелен сертификат за достъп ще доведе бранша до фалити, пред вид статистиката, според която 80% от хората у нас не са ваксинирани, прогнозира бизнесдамата. Очаква се  към ресторантьорите да се присъединят собственици и персонал на  нощни клюбове, магазини, молове, фитнеси, спортни зали и други, които също обявиха бойкот на новите мерки. 

"Ще протестираме, докато се подсигурят адекватни стандарти за работа на пунктовете и държавата влезе бързо в релси и съдейства на бизнеса той да работи най-добре, според изискванията на здравното министерство" - обяви в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив Павлин Петров, председател на Българската асоциация на заведенията. Протестиращите настояват:

„Да се признае теста за антитела. Тестовете да станат безплатни за всички граждани, защото самите те са безплатни, но вземането на пробата ще трябва да се заплаща от гражданите. Да бъде оставен буфер между започване на проверките и влизането в сила на заповедта“ - посочи Петров. 

Цялото интервю с Павлин Петров може да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Присъда от 4 години затвор получи насилникът на Ванеса

Присъда от четири години затвор получи 30-годишният Цветомир Пенков от районния съд в Пловдив заради домашното насилие над жената, с която живели на семeйни начала и имат малко дете. Лишаването от свобода той ще изтърпи при първоначален строг режим.  Насилникът признава вината си. Има сключено споразумение с прокуратурата, което е одобрено от..

обновено на 13.09.24 в 18:09

Загинали са и двамата пилоти на разбилия се в "Граф Игнатиево" самолет

Двамата пилоти на катастрофиралия днес по обед военен самолет за загинали, съобщи на брифинг в базата министърът на отбраната Атанас Запрянов. Съболезнования за загубата изрази служебният премиер Димитър Главчев, който също пристигна на място. Това са инструкторите майор Петко Димитров на 51 години и и ст. лейтенант Венцислав Докин на 28 години...

обновено на 13.09.24 в 17:49

Отворено е движението през кръговото на Централна гара

Отвориха за движение кръговото кръстовище до Централна жп гара в Пловдив. В 17:10 ч. тръгна първият автомобил.  На отварянето на кръстовището бяха кметът на Пловдив Костадин Димитров и заместниците му Тошо Пашов и Иван Стоянов.  "Поетите ангажименти от нас и от изпълнителите към НКЖИ, втори обект за два дни, с оглед на предстоящият първи учебен ден,..

обновено на 13.09.24 в 17:49

Учебно - боен самолет се разби на авиобаза Граф Игнатиево

Двуместен учебно - боен самолет L – 39 ZA  катастрофира в авиобаза Граф Игнтаиево.  Инцидентът е станал при подготовката на утрешните демонстрации. Пет екипа на пожарната гасиха огъня на мястото на инцидента. Кадри, веднага след него показваха гъст облак дим в района на военното летище. Заради трагичния инцидент МО отмени планираното за утре..

обновено на 13.09.24 в 17:48

Обявиха обществената поръчка за нова сграда на МГ

Община Пловдив обяви обществената поръчка за проектиране, надзор и строителство на нова сграда на Математическата гимназия. Цената на всички дейности е 30 милиона лева без ДДС. Предвидено е  училището да има ще има 6 корпуса - учебен блок, администрация, сектор "Здравеопазване" и библиотечно-информационен център, корпус за спорт, център..

обновено на 13.09.24 в 17:48