Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Привикаха ловци от дружинката в Раковски в Икономическа полиция в Пловдив

4
Ловци от Раковски и кмета пред 3-то РПУ Пловдив
Снимка: Екатерина Костова, Радио Пловдив

Ловци от Ловна дружинка „Генерал Николаево“ в Раковски днес бяха призовани в 3-то РУ на МВР Пловдив. По данни на част от ловците, призовки са получили около 20-30 души. Пред полицейското управление в 13 часа заварихме двама. Освен тях, там се оказаха още кметът Павел Гуджеров и други политически активисти.

Ловците са призовани да се явят в полицейското упраление в различни часове с призовки вчера. Те предполагат, че това е свързано  с обяд в неделя след ловен излет, на който е присъствал кандидат за депутат. Мъжете смятат, че това е нормална част от законната агитация в  в предизборната кампания и не биха върнали никого, който иска да се срещне с тях.

В дружинката има малко повече от 90 души по списък, но на обяда в неделя са присъствали около 20 човека, нито един от тях насила. Ловците са с различни политически убеждения и "на възраст, на която никой не може да купи гласовете им", поясниха самите те пред репортер на Радио Пловдив.

Припомням, че в началото на седмицата Иконочическа полиция събра близо 40 работници от общинската комунална фирма в Раковски, за да подпишат предупредителни протоколи, че няма да агитират за изборите в неделя и няма да участват в предизборна търговия. 

Радио Пловдив потърси информация за продължаващите проверки и разпити в Икономическа полиция на хора от региона. 

Чрез пресцентъра директорът на ОД на МВР Димитър Балев се въздържа да даде информация засега.

От Районна прокуратура - Пловдив обясниха, че по Закона за МВР полицията има право да съставя предупредителни протоколи, но не е длъжна да уведомява за това прокуратурата. 

Репортажът по темата е в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Община "Марица" получи 4 мил. лева за път до завод за авточасти

Държавата ще финансира изграждането на нова пътна връзка в община Марица. На днешното си заседание правителството отпусна 3 919 000 лева от бюджета на Министерството на иновациите и растежа за път до завод за производство на автомобилни част от "Зиес Юръп".  Инвестицията по проекта е в размер на над 18 млн. лв. и се предвижда разкриването на 101..

публикувано на 02.10.24 в 16:52

И в Смолянския театър са източени 1 млн. лв., доведоха директора в Пловдив

Директорът на смолянския театър Румен Бечев е доведен с полиция за разпит в Пловдив, но не е задържан. От пловдивската окръжна прокуратура уточниха, че развитие казуса с източването на средства се очаква в утрешния ден.    По-рано бе съобщено за сериозни нарушения от ръковдството на Родопски драматичен театър – Смолян, установени при   проверка,..

публикувано на 02.10.24 в 16:41

Ремонтират пътища и улици в общините "Марица" и Калояново

Започна ремонтът на общинския път Костиево – Радиново и на участък Радиново – Бенковски. Общата стойност на проекта е почти 6 милиона лева и е финансиран от държавата. Ще бъдат обновени около 7,5 километра, като срокът за изпълнението на проекта е 359 календарни дни. Ремонтът е дълго планиран, но отлаган заради липсата на достатъчно средства..

публикувано на 02.10.24 в 16:36

Ликвидирани са птиците, заболели от грип във ферма в Стряма

Няма опасност за разрастване на огнището на птичи грип от фермата в Държавното ловно стопанство в Стряма. Заболелите и контактни птици в обекта са умъртвени по хумамен начин. Това стана ясно след днешното заседание на Областната епизоотична комисия в Пловдив. Областният управител Христина Янчева увери, че се вземат всички мерки за..

публикувано на 02.10.24 в 15:28

Анализират данните от черната кутия на разбилия се L-39

Няма изгубени данни в резултат на катастрофата. Това заяви пред журналисти служебният министър на отбраната Атанас Запрянов във връзка със снетите данни от „черната кутия" на катастрофиралия учебно-боен самолет L-39.  „Това, което се извърши в Чехия, е заводът, с неговите средства и инструменти, да свали данните от „черната кутия". Разчитане на..

публикувано на 02.10.24 в 15:25