Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Вход свободен“ – с грижа и внимание към недоносените деца

Днешното издание на предаването оцветяваме в лилаво, за да сме съпричастни със Световния ден на недоносените деца.

Темата не е за пренебрегване, и е от особена важност да разберем за десет години малко или много се говори и прави за недоносените деца в България. Отговорите от Маргарита Габровска – специалист по ранно детско развитие и част от екипа на фондация „Нашите недоносени деца“. Срещаме ви с нея в минутките след 13:00.

И отново тогава ще поканим Лазар Радков, един от основните двигатели на „Капачки за бъдеще“ - благотворителната организация, в която всяка събрана капачка е от огромно значение. Как продължават да помагат на децата ще го попитаме лично в ефир.

Но преди всичко това, ви каним „В аванс“ и в Малката базилика на Пловдив на едно красиво и изящно събитие под мотото „Мода, история, съвремие“. 

Бъдете с нас! Започваме точно в 12:00!


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

С горещите теми на лятото „Точно днес“

Лятото е в разгара си, а горещо се оказва не само на политическата сцена, но и в обществения живот. За проблемите и възможните решения ще говорим в утрото на 23 август, ето какво ще чуете във времето до 9.30 ч. Мисия възможна ли е нов служебен кабинет с премиер Димитър Главчев? Политологът и университетски преподавател доцент Иво Инджов..

обновено на 22.08.24 в 16:41

"Добро утро, ден!" с Петър Краевски

Един роман и още осем книги с поезия, афоризми, хумористични стихове и проза има в биографията си гостът ни тази седмица. Слушателите познават гласа му, чували са дори негово алтер его, чели са десетки негови текстове във вестник „Стършел“ и в различни литературни антологии. Познават го и поколения ученици от Английската гимназия, която е завършил,..

обновено на 22.08.24 в 15:51

"Вход свободен" - водата е живот

Човешкият организъм се състои от 70 - 75 % вода. Чрез водата се транспортират хранителните вещаства до всяка клетка на тялото и пак чрез нея се отвеждат отпадъчните продукти след обмяната на вещаствата от клетките. Водата регулира телесната ни температура.  В последните години доста от нас се замислят за качеството на питейната вода. Снабдяваме..

обновено на 22.08.24 в 13:49

"Точно днес" поемаме към 22 август

Четвъртък сутрин посрещаме с анализи и коментари на темите от деня, които следим в развитие. Ето и какви са те: На политическата сцена –  поредното дежавю за съставяне на кабинет и неизвестните кога ще бъдат седмите поредни предсрочни парламентарни избори след като президентът отказа да подпише указа за служебното правителство и премина към..

публикувано на 21.08.24 в 17:00

Усмихнат следобед с "Вход свободен"

В сряда споделяме следобедните часове с Вас и обещаваме да бъде интересно!  Гергана Ангелова от Сдружение "Творчески комплекс Инкубатор" ще бъде наш гост, за да покани всички ни на десетото юбилейно издание на любимия пловдивски фестивал Shake That Хълм, който ще се проведе отново в подножието на Младежки хълм от 30.08. до 01.09.  10 години ЗАЕДНО е..

публикувано на 21.08.24 в 09:30