Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спокойна изборна обстановка в Смолян

Изборният ден в област Смолян започна в спокойна обстановка. Секционните помещения на територията на региона са предадени на съответните избирателни комисии. Няма регистрирани сериозни нарушения на обществения ред преди началото на балотажа, съобщиха от общината.

Областна дирекция на МВР - Смолян е предприела всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден.

В изборните помещения не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване. Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02/90 112 98, както и на имейл izbori2021@mvr.bg

В днешния ден служителите в звената „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-Смолян ще работят от 08:30 до 19:30 часа и ще издават удостоверения (за изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок).


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пътници бутаха влак на излизане от Пловдив

Пътници във влака Пловдив – Димитровград бутаха локомотива, за да бъде отстранена повреда. За куриозния случай съобщи във фейсбук-профила си писателката и блогър Дани дел Нико, която е пътувала във влака. На излизане от Пловдив машинистът съобщил на пътниците: „Дотук бяхме. Пантографът се заключи“.  Авторката обяснява, че това е токоприемникът между..

публикувано на 23.08.24 в 13:01

Арестуваха жена, опитала да убие съпруга си след пиянски скандал

Прокуратурата привлече като обвиняема 50-годишна жена от Йоаким Груево, опитала да убие умишлено съпруга си.  При битов скандал в сряда, след употреба на алкохол,  жената намушкала мъжа с кухненски нож в областта на сърцето. 62-годишният мъж е откаран в болница и настанен за лечение.  Жената е била задържана за 72 часа с прокурорско постановление...

публикувано на 23.08.24 в 12:17

Трафикът при областната управа в Пловдив се отпуши

Пуснаха  движенито по ремонтираната част на бул. "Васил Априлов" в отсечката от моста на река Марица до кръстовището с бул. „Шести септември“. С това значително ще се отпуши трафикът в града. Движенито по пътната артерия е спокойно.  Аварийния ремонт приключи предсрочно. Той трябваше да е готов до 15 септември, но от днес вече движението в участъка е..

обновено на 23.08.24 в 12:12

Пожар изпепели 600 тона слама край Катуница

600 тона слама изгоряха край село Катуница при снощния пожар. Сигналът за огъня в района на язовир „Дупката“ е подаден в Пожарната малко след 23 часа. След огледа е образувано досъдебно производство за изясняване на причините за пожара.  Снимки в социалните мрежи показаха, че пламъците от горящата слама се виждат от Пловдив и селата от родопската..

публикувано на 23.08.24 в 11:26

Широкообхватен полицейски контрол на пътя Пазарджик - Пловдив край Говедаре

Специализирана полицейска операция по метода „широкообхватен контрол” се провежда  на пътя Пазарджик-Пловдив, при разклона за село Говедаре.  Това е поредната планирана акция на МВР в района. Извършват се проверки на водачи на леки, лекотоварни, товарни и специализирани автомобили, както и на техните товари. Служителите на полицията проверяват..

публикувано на 23.08.24 в 10:39