Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разкриха схеми за фалшиви сертификати в Пловдивско, институциите засега мълчат

| обновено на 30.11.21 в 09:26
Снимка: Радио Видин

Пловдивската полицията разкри две схеми за издаване на фалшиви сертификати за ваксинация срещу коронавируса. 

По неофициална, но потвърдена от наши източници информация, става дума за  болницата в Асеновград и за частен медицински център в Раковски. 

По първоначални данни са задържани петима души. 

Представителите на отговорните институции засега отказват коментар. От полицията информираха, че днес се очаква пресконференция с повече подробности по тези разкрития. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Три села протестираха заради забавеното строителство на жп надлез

Жителите на селата Трилистник, Скутаре и Рогош излязоха на протест заради забавянето на строежа на новия пътен надлез в района на двете населени места. Протестираха пред строящото се съоръжение, за да изложат исканията си. Жители на Трилистник излизат на нов протест По първоначален план строителните дейности на обекта трябваше да завършат преди..

публикувано на 12.10.24 в 14:14

Потвърдиха кредитния рейтинг "ВВВ" на община Пловдив

Международната рейтингова агенция „Стандарт енд Пуърс“ (S&P Global Ratings) потвърди дългосрочния кредитен рейтинг „ВВВ“  стабилна перспектива на Община Пловдив.  Това сочи докладът от последната мисия на рейтинговата агенция, която се проведе през септември тази година.  Постигането на финансова стабилност и устойчиво развитие,..

публикувано на 12.10.24 в 12:20

Служител на фирмата е вероятният подпалвач в двора на "Чистота"

Камерите на общинското предприятие „Чистота“ са засекли евентуалния подпалвач в двора на фирмата вчера, съобщи заместник - кмета с ресор  екология Иван Стоянов.  Записите, на които се вижда заподозреният са предадени на Първо РПУ, което разследва пожара. Мъжът е служител на "Чистота". Припомням, че вчера сутринта в двора на фирмата се запалиха..

публикувано на 12.10.24 в 09:54

Вятърът разнесе дима от горящото сметище, въздухът в Пловдив е чист

Към този час няма превишение на нормите на фини прахови частици вследствие на дима от пожара на сметището край Цалапица, съобщиха от РИОСВ - Пловдив. От екоинспекцията заявиха, че са следили качеството на въздуха през цялата нощ и само между 2 и 4 часа сутринта са засечени по-високи от обичайните стойности и на двете станции в града – „Каменица“ и..

публикувано на 12.10.24 в 09:41

Локализираха пожара в депото на Цалапица

През нощта е локализиран пожарът в сметището за битови отпадъци край Цалапица.  Запали се сметището на Цалапица, четири пожарни гасят пламъците Шест пожарни екипа се борят с пламъците от късно снощи, като са работили цяла нощ заедно с тежка техника. Включени са и водоноски от ОП "Чистота". Осигурени са и инертни материали за гасенето.  Тази..

обновено на 12.10.24 в 09:24