Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сметки "Ден след ден"

На днешното заседание на Националния тристранен съвет не бе постигнато съгласие по искането на бизнес организациите по-ниските ставки ДДС, въведени заради пандемията,  да се разпрострат върху всички продавани храни и безалкохолни напитки, а не само върху тезиq сервирани в заведенията. КНСБ смятат, че нивото на налога трябва да се увеличи от 9 на 15%. Напрежение между работодатели и синдикати има и заради плановете на новата власт за значителни съкращения в държавната администрация. Събеседник по темата ще е Ваня Григорова, икономически експерт на КТ „Подкрепа“.

Позициите на партиите от четирипартийната коалиция в бъдещото правителство са почти изяснени. Все още неприетата официално схема очертава и министерствата, на които всяка от партиите ще сложи начело свой представител. С политолога Стойчо Стойчев ще говорим за това доколко тази яснота в коалиционните отношения е реална и дали има скрити пречки, които да я помрачат.

Всички ученици от 1 до 12 клас днес са се върнали присъствено на обучение в училищата в Смолянска област. Това разбираме от репортажа на кореспондентката на БНР Радостина Чернокова.

Елена Крушкова пък ще ни направи свидетели на днешния църковен празник, посветен на Свети Николай.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Октомврийско с „Вход свободен“

Гостува ни художникът, писател и артист Петър Георгиев – Рей, който открива изложбата си „Преодоляване“ и представя стихосбирката „Гвоздеи кръстни“, в Пловдив, на 3-и октомври. Събитието е в галерия „PIESA“, от 18 часа. Говорим за изкуството, като начин за справяне със стреса на ежедневието и по-хармоничен начин на живот, в рубриката..

публикувано на 01.10.24 в 09:30

"Точно днес" с актуалните събития и музикални прояви

27 дни ни делят до поредните извънредни парламентарни избори в България. Има ли условия за прозрачен вот и какви са опасенията, свързани с подготовката? Цветелина Пенева от Обществения съвет към ЦИК ще бъде наш събеседник по темата. В рубриката „Евранет +“ ще чуете репортаж на Виолета Ашикова за средствата, които отпуска ЕС за..

обновено на 30.09.24 в 16:51

"Ден след ден" по стъпките на делника

В последния ден на септември ето темите и събеседниците в следобедната програма „Ден след ден“: Започваме с болезнената тема за транспорта на жителите на селата Труд и Войводиново, които в неделя  протестираха с искане отново да има градски автобуси от и до Пловдив. Възможното решение по темата коментира кметът на община „Марица“ Димитър Иванов..

публикувано на 30.09.24 в 14:45

"Вход свободен" - късен старт на делника

Понеделник е динамика, понякога стрес и напрежение, но ние го обличаме в думи и емоции като Ново начало или Шанс за случване! Така и днес, с късен старт и щастливи мисли подхождаме към това, което предстои!  Изминалата седмица беше посветена на глухите хора. Традиционно, международния ден на глухите се отбелязва в последната неделя на месец септември. За..

публикувано на 30.09.24 в 09:30

Изпращаме септември "Точно днес"

На 30 септември посрещаме новата седмица с актуални теми и коментари на важните събития. В утрото на понеделника ще говорим за транспорт, здравеопазване, политика и младите хора.  Жителите на пловдивските села Труд и Войводиново протестират, обединявайки усилията си за по-добър транспорт. Войводиново се бори за възстановяване на автобусна линия №15,..

обновено на 29.09.24 в 16:51