Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Връщане към нормалността „Точно днес“

| обновено на 23.02.22 в 16:59
Снимка: Димитър Владимиров

От 24 февруари започва поетапното разхлабване на ковид мерките, фокус и в утрото на програма „Точно днес“ в четвъртък. Ето какво ще чуете във времето от 6 до 9.30 часа:

Навременно ли е решението за премахване на изискването на „зелен сертификат“ в обществените заведения на фона на 30% ваксинирани срещу Covid-19 в България? Епидемиологът доктор Христиана Бацелова ще бъде наш събеседник по темата.

Какво ще означава за ресторантьорския бранш разхлабването на мерките и ще приемат ли в заведенията от днес без задължителен сертификат? Адвокат Станислав Проданов, който е собственик на заведение в квартал „Капана“ с коментар по темата.

Ще проработи ли идеята за сливане на университетите, която беше оповестена от МОН? Отговорите търсим от професор Пламен Моллов, ректор на Университета за хранителни технологии.

Икономическите измерения на кризата около Украйна ще проследим с икономиста Красен Станчев.

В зона „Култура“ на Радио Пловдив очаквайте интервю на Веселина Пеева със Стефан Цирков, автор на представлението „Епопея на забравените“ на Драматично-куклен театър „Иван Димов“ в Хасково, което гостува на пловдивска сцена.

Преди всичко това – „Добро утро, ден!“. В рубриката ни тази седмица гостува доктор Димитър Гачев, не само общопрактикуващ лекар, но и писател.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Усещане за време с „Вход свободен“

Говорим за изложбата „Усещане за място“, на Траяна Панайотова, в галерия „Лабиринт“, в събота, от 18 часа. Един разговор за свободата и пространството, в живота, като цяло.  Как създаваме емпатия в комуникацията, само с гласа си? Гласовият коуч, Дими Командучи разказва, в рубриката "Брейнсторминг". Жоро Пеев също е на старт линията, с..

публикувано на 08.10.24 в 09:30
Художник: Йоан Левиев

В тоналностите на октомври - "Точно днес"

Есента дискретно напомня, че е очарователелно време за мечти и догонване на закъснели планове. И че между умората от трескавото лято и предстоящото впускане на партиите в изборното състезание съществуват и други територии - за памет, надежди за бъдещето и  конструиране на  красиви пространства.  "Точно днес"  с впечатляваща доза респект ще си спомним за..

публикувано на 07.10.24 в 17:35

"Ден след ден" на 7 октомври

Знанията по математика- но не от Националното външно оценяване,  да са основният критерий за прием в паралелките по информационни технологии в математическите гимназии. Това предложение пращат на образователното министерство от Българската асоциация по информационни технологии и още 4 организации от бранша. Ще говорим по темата с Теодора Тодорова..

публикувано на 07.10.24 в 14:37
На светло

"Вход свободен" в есенно оживление

Понеделник е, работната седмица започва, небето е ясно, слънцето сутрин грее по- икономично, а до събота  остават цели  пет дни. Трафикът е влиза в обичайната си нервна фаза,  шофьорите в Кючук Париж ругаят тапите с все по цветисти изречения, а останалите водачи за кураж се утешават с тяхното дередже и продължават  примирено  към работните си места...

публикувано на 07.10.24 в 10:05

"Точно днес" по целите на седмицата

Октомврийските сюжети продължават с изборните въпросителни, ескалацията на напрежението в Близкия изток, както и новите събития в културния календар на Пловдив. Програма "Точно днес" с акценти на 7 октомври: Новата книга на доц.  Ангел Янков посветена на село Малево в Родопите ще представим преди премиерата в Пловдив. С камерен концерт, посветен на..

публикувано на 06.10.24 в 17:25