Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваха братя измамници, ужилили 13 души

Двамата остават в ареста до делото, реши съдът

Плодивската прокуратура задържа двама братя за извършени от тях десетки измами за крупни суми. Мошениците са действали от април 2015 г. до края на 2021 г., в Пловдив, Хисаря, Асеновград, с. Брестник и Видин. 

Установено е, че за този период те са успели да извършат 30 измами за около 45 000 лв. Засега е доказано, че братята са ужилили поне 13 души използвайки различни престъпни схеми. 

Един от тях  се свързал с част от пострадалите, убеждавайки ги да сключат договори за кредит на тяхно име за купуване на скъпи мобилни телефони. Той обещавал да плаща вноските по заемите, но срещу залог на самите апарати. След това той прекъсвал връзки с „клиентите“. 

По другата прилагана схема, мошеникът прилагал версията,  че двамата с брат си често пътували до Дания за да доставят техника на изгодни цени. За целта той вземал капаро от различни купувачи, но по същия начин изчезвал с взетите пари. 

Случаят започнал да се разплита, когато  в началото на миналия декември братята уговорили млада жена да продадат кучето й в Дания за 2000 лева. Те взели животното, след което изчезнали без да платят нищо. Това разкритие се добавило към друго подобно, когато една от пострадалите жени подала сигнал в полицията за измама със закупуване на телефон на кредит. Оттам пловдивските криминалисти стигнали до двамата измамници и след кратко издирване успели да ги задържат. 

Днес Асеновградскят районен съд определи най- тежката мярка за неотклонение за двамана "задържане под стража".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Учебно - боен самолет се разби на авиобаза Граф Игнатиево /обновява се/

Учебно - боен самолет L – 39 ZA  катастрофира в авиобаза Граф Игнтаиево.  Инцидентът е станал при подготовката на утрешните демонстрации.  По неофициална информация загинали са двамата пилоти на борда.  На този етап не можем нито да потвърдим, нито да отречем информацията за загинали , съобщи Евелина Бранимирова от пресцентъра на военното..

публикувано на 13.09.24 в 13:19

Обявиха обществената поръчка за нова сграда на МГ

Община Пловдив обяви обществената поръчка за проектиране, надзор и строителство на нова сграда на Математическата гимназия. Цената на всички дейности е 30 милиона лева без ДДС. Предвидено е  училището да има ще има 6 корпуса - учебен блок, администрация, сектор "Здравеопазване" и библиотечно-информационен център, корпус за спорт, център..

публикувано на 13.09.24 в 13:17

Присъда от 4 години затвор получи насилникът на Ванеса

Присъда от четири години затвор получи 30-годишният Цветомир Пенков от районния съд в Пловдив заради домашното насилие над жената, с която живели на семeйни начала и имат малко дете. Лишаването от свобода той ще изтърпи при първоначален строг режим.  Насилникът признава вината си. Има сключено споразумение с прокуратурата, което е одобрено от..

публикувано на 13.09.24 в 13:02

Двама пострадаха при катастрофа край Садово

Близо 6 часа бе затруднен трафикът в района на Садово заради тежка катастрофа с 2-ма пострадали.  От полицията уточняват, че сигналът за възникнало ПТП в района на 242 км на главен път І-8 е подаден около 5,30 ч. По първоначални данни е настъпил челен удар между два леки автомобила.  Пострадали са водачите - 67-годишна жена и 41-годишен мъж,..

обновено на 13.09.24 в 12:06

РСМ не е напуснала предизборната реторика, нека се върне към реализма

България винаги е била отворена за диалог с Република Северна Македония (РСМ) и България очаква този диалог не само да спомага за нашето културно сближаване, но и да даде тласък на икономическото сътрудничество. Ние очакваме с този диалог да се решат най-сетне и отворените проблеми между нас, каза президентът Румен Радев. Президентът..

публикувано на 13.09.24 в 11:07