Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" - оставка, коалиции и бежанци

На 28 февруари в "Ден след ден: очаквайте:

Първа оставка в Кабинета Петков – поиска я министърът председателят и то на ключов член от правителството – министърът на отбраната. Защо, има ли знак и какъв е смяната, кой ще е наследникът на Стефан Янев – всичко това в условията на война на една ръка разстояние от границите на България. Тези и още въпроси ще задам още в началото на ефира ни на о/з. Полковник  Вилис Цуров, председател на УС на Съюза на офицерите от резерва „Атлантик“.

Пропуква ли се коалицията с първата поискана оставка 3 месеца след сформиране на кабинета? Ще се получи ли срив в отношенията между и президент и премиер? Очертава ли се и парламентарна криза? От този ъгъл ситуацията ще анализира политологът Румяна Коларова.

Депутатите от ГЕРБ Пловдив с коментар за бюджета на страната ни и за проектите на града. Гледната им точка ще научим от Емил Костов. А съгласна ли е с нея кметската администрация ще разберем от кмета Здравко Димитров.

В Международния ден на хората с редки болести ще ви срещна с Даниел Деянов от Смолян. 19 години той живее с болестта Муковисцидоза – най-често срещата рядка боолест у нас. И е научил, че няма смисъл да се бориш с нещо, което не можеш да промениш. Трябва да го приемеш и единственият смисъл на борбата ти е да трансформираш мечтите си.

Как трансформира животът ни бежанската вълна от Украйна? Ще ви разкажем за другата вълна, на съпричастност с бежанците. Защо Холдинг „Goldenburg organisation” им предлага жилища и работа - ще чуем от доц. Невен Енчев фон Голденбург. 

И какъв е смисълът на жеста да предоставиш вилата си на 8 украинци, сред тях – 4 годишно момиченце – ще разберем от Николай Неделчев - едно от известните имена в рекламния бранш у нас и един от големите колекционери и меценати. 

Започваме след новините в 15:00 часа и ще бъдем с вас до новините в 17:00. Слушайте ни!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

„Точно днес“ – за вярата, кризите и здравето

Не само петък, но тринайсти ден от септември. Посрещаме го без фатални нотки и с важните теми за Пловдив и страната. Ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: До какво ще доведе политическата криза у нас и опасно ли е да се правят промени в изборния поцес преди тя да приключи? Отговор на този въпрос ще търсим от Калин Славов ,..

публикувано на 12.09.24 в 16:37

Четвъртък следобед с „Вход свободен“

С Елеонора Аврамова говорим за събитието „Свещени води: Божествената женска сила“, тази събота, в Пловдив. Очаквайте след 14 часа. Говорим и с режисьора Николай Василев за филма „Ваклуш“, който ще се прожектира безплатно за пловдивчани и гостите на града, в неделя от 18 часа, в Lucky Дом на киното. Очаквайте и рубриката „Предразсъдъци и..

обновено на 12.09.24 в 09:45

"Точно днес" от археологията до шофьорските курсове

Утрото с Радио Пловдив на 12 септември започва с актуалните теми и събития. Нови правила за шофьорските изпити влизат от декември, след като бяха обнародвани в Държавен вестник. С тях се слага край на безкрайното явяване на изпит за придобиване на правоспособност. До 4 пъти се ограничават опитите за взимане на шофьорска книжка в рамките на..

публикувано на 11.09.24 в 17:00

Различен следобед с "Вход свободен"

Днес в предаването минутки след 13:30 наш гост ще бъде Елисавета Котова - председател на Националната асоциация на децата и младите хора с диабет. Поводът да я поканим е,  20-ти юбилеен летен  лагер в гр. Априлци, който асоциацията обедини както децата с диабет, така и техните  родители. Акцент тази година бе темата  "Подсладителите и последните научни..

публикувано на 11.09.24 в 09:30

"Точно днес" на 11 септември

В сряда сутрин - броени, дни преди началото на новата учебна година, говорим по актуални теми и следим събитията  с днешна дата. - 5 въпроса свързани с проблемите в образованието, на които Асоциация Родители търси отговор от институциите. Говорим с Яна Алексиева, изпълнителен директор на асоциацията. - И още за телефоните и забраната им в училище и..

публикувано на 10.09.24 в 14:28