Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петко Георгиев в "Добро утро, ден"

| обновено на 04.03.22 в 17:11

В „Добро утро, ден“ тази седмица  ни гостува Д-р Петко Георгиев от комитет „Родолюбие“. Той е главен библиотекар в Народна библиотека „Иван Вазов“ и е убеден, че това е точното място за неговата реализация. Има докторска степен по културология ,а библиотеката за него е един друг свят. Според него това  е пространство, в което великите неща се говорят тихо.

 За себе си казва, че е родолюбец и не само, защото е родственик на Левски. Няма начин да не сте го виждали като част от възстановките, които прави всяка година комитет “Родолюбие“ по различни поводи и национални празници. 

Често може да го срешнете и в божия храм, защото е иподякон, четец, певец и свещоносец на Българската православна църква.

Петко Георгиев може да чуете  в "Добро утро, ден! " и в събота след новините в 7 ч. както и в прикачените файлове.

С него разговаря Елена Крушкова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Ден след ден" на 2 октомври

Продължавайте предположенията и дискусиите около това как театралните и музикални състави могат да се окажат в центъра на значимата финансова измама. Към днешна дата е в сила констатацията на службата на министъра на културата Найден Тодоров, че правомощията на директорите на театрите са много големи, както и заканата му ,че в тази ситуация ще действа..

публикувано на 02.10.24 в 14:10

Дивата природа на фокус днес във "Вход свободен"

В сряда Ви очакваме в уреченото време и уреченият час, за да споделим заедно един различен следобед :))))  Наш гост ще бъде Атанас Грозданов, гл.ас. и фотограф по душа, който със сигурност ще ни покаже чудния свят на дивата природа от един друг ъгъл и през погледа на неговия обектив. Поводът да го поканим е предстоящата му изложба на 4 октомври (петък)..

публикувано на 02.10.24 в 09:30

"Точно днес" от минало към бъдеще

Сряда утро допълваме още факти за важните открития по нашите земи, от траки през римляни до средните векове. Отправяме се към новата зала "Археология" на Регионалния исторически музей - Пазарджик. Говорим с директора Борис Хаджийски за реновираната площ, за продължаващите разкопки на селищна могила Юнаците и стигаме до новите проекти, които от музея..

публикувано на 01.10.24 в 15:52

Театри в криминалната хроника „Ден след ден“

Белезници вместо диригентска палка или как театри точат фонд "Работна заплата" - това ще коментираме в предаването "Ден след ден" в Деня на музиката. Или както тъжно се пошегува министърът на културата Найден Тодоров за първи път диригент да влезе в новините! Престъпна схема за източване на фонд „Работна заплата“ в Музикално-филхармоничния..

публикувано на 01.10.24 в 14:39

Октомврийско с „Вход свободен“

Гостува ни художникът, писател и артист Петър Георгиев – Рей, който открива изложбата си „Преодоляване“ и представя стихосбирката „Гвоздеи кръстни“, в Пловдив, на 3-и октомври. Събитието е в галерия „PIESA“, от 18 часа. Говорим за изкуството, като начин за справяне със стреса на ежедневието и по-хармоничен начин на живот, в рубриката..

обновено на 01.10.24 в 09:51