Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Театърът изненада любимци на публиката с отличия

7
Симеон Алексиев и Стефан Попов
Снимка: Екатерина Костова, Радио Пловдив

Две отличия връчи Драматичен театър Пловдив тази вечер. Жестът изненада актьорите-ветерани на сцената му Стефан Попов и Симеон Алексиев след спектакъла „Майстори“ по Рачо Стоянов. 

След аплодисментите на публиката директорът на Драмата Кръстю Кръстев съобщи от името на целия екип, че се покланя пред таланта на двамата актьори със статуетката "Дон Кихот" по повод житейските им юбилеи: 75 годишен за Стефан Попов и 70 – за Симеон Алексиев. 

"Благодаря ви, колеги, че посветихте живота си на този театър. Ние, които работим в този театър, много ви обичаме" - каза пред изправената на крака публика Кръстев. А от залата се чу: "И ние!"

Изненадата просълзи актьорите. Симеон Алексиев призна пред всички, че живее в най-красивия град, гледа го най-приказната и взискателна публика, има любим театър и любимо момиче. И припомни думите на режисьора Коко Азарян: "Театърът е място за очовечаване". 

А Стефан Попов се обърна към залата с комплимент: "Прекрасни сте, идвайте по-често на театър. Хубаво е!"

В звуковия файл може да чуете ще от атмосферата при връчването на статуетките и реакциите на актьорите пред Радио Пловдив.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Тракийският храм от III век пр. Хр. ще бъде експониран

" Тракийски храм от III век преди Христа ще експонираме в Пловдив. Това е уникален обект за България, който няма аналог по нашите предели.", смята директорът на РАМ Пловдив доц. д-р Костадин Кисьов . Той поясни, че разкопките на Голямата могила, в район Южен, с височина 12 метра са продължили три години.  Кметът Костадин Димитров каза, че за..

публикувано на 22.08.24 в 11:11

Музика, гейминг и кулинария на "Улица Станционна"

Пловдив се готви за един от най-новите си фестивали – Улица Станционна. Музикантите, които ще отговарят за доброто настроение,  са подбрани.  Към вече успешните и утвърдени събития фестивалът тази година добавя и модул изкуство, като организаторите са отправили отворена покана към творци от Пловдив да презентират светлинни инсталации, приложно..

публикувано на 22.08.24 в 10:57

Четири дни фестивал на комедията в Пловдив

Фестивалът на Комедията Пловдив 2024 стартира в Дом на културата „Борис Христов“. В рамките на четири дни на сцената ще бъдат представени „Комеди Революция“ с разнообразни стилове и оригинални шеги, провокативното комедийно шоу „Остри езици“, както и забавното и събиращо за един час в непрекъснат смях различни комедианти „Смешният час“...

публикувано на 22.08.24 в 07:14

Петя Кокудева ни отвежда с къси разкази в 24 държави

Писателката Петя Кокудева е любопитен автор, който умее да повежда в странни светове. Този път - в 24 държави в различни посоки и краища на света, за да ни разкаже 100 много кратки истории. Те разкриват не само нейното пристрастие да се среща и общува с различни хора, но и вкоренената в народопсихологията им порода, в която прозират мъдрост, искреност,..

публикувано на 21.08.24 в 09:53

Изложба "Море" открива Светлозар Чавдаров

Директорът на Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“ в Пловдив Светлозар Чавдаров ще представи самостоятелна си изложба " Море ". Откриването е тази вечер от 18:30 часа в Картинна галерия "Даново училище" - Перущица.  Изложбата се реализира по покана на Историческия музей в Перущица и ще може да се разгледа в следващия един..

публикувано на 21.08.24 в 08:00