Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Връбчев представя „Акорди“

| обновено на 15.03.22 в 06:59

Тази вечер Литературният салон „Spirt & Spirit” ще представи новия сборник разкази на писателя Георги Връбчев „Акорди“.

В книгата нотариусът, член на Съюза на българските писатели и носител на 6 международни и наши литературни награди за поезия и проза, разказва истории от живия живот. 

В тях се срещат адвокат-мечтател, който открива, че личната му абстиненция е любовта; софийски мускетар, пренебрегнал себе си, за да спаси младо момиче в навечерието на Коледа; девойка, която се бори с живота, въоръжена с виолончелото си. 

Обединяващото звено в разказите на Връбчев е музиката. Тя присъства и като фон, и като сосновна линия, вплетена е и в заглавието. 

„Между разказите - случайни или нарочни - съществуват нишки, които ги свързват. И изобщо гледам на книгата, а и докато я пишех, като на части от една обща композиция“ – казва Георги Връбчев, любител на рокендрол, с какъвто завършва книгата. 

Представянето ѝ пред пловдивската публика ще е съпроводено с акомпанимент на китара в изпълнение на Михаил Паев. Модератор на литературната среща е Мирослава Цанева, началото е в 19 часа. 

А интервю с Георги Връбчев може да чуете в статията, в която разказахме още за книгата му в аванс.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Тракийският храм от III век пр. Хр. ще бъде експониран

" Тракийски храм от III век преди Христа ще експонираме в Пловдив. Това е уникален обект за България, който няма аналог по нашите предели.", смята директорът на РАМ Пловдив доц. д-р Костадин Кисьов . Той поясни, че разкопките на Голямата могила, в район Южен, с височина 12 метра са продължили три години.  Кметът Костадин Димитров каза, че за..

публикувано на 22.08.24 в 11:11

Музика, гейминг и кулинария на "Улица Станционна"

Пловдив се готви за един от най-новите си фестивали – Улица Станционна. Музикантите, които ще отговарят за доброто настроение,  са подбрани.  Към вече успешните и утвърдени събития фестивалът тази година добавя и модул изкуство, като организаторите са отправили отворена покана към творци от Пловдив да презентират светлинни инсталации, приложно..

публикувано на 22.08.24 в 10:57

Четири дни фестивал на комедията в Пловдив

Фестивалът на Комедията Пловдив 2024 стартира в Дом на културата „Борис Христов“. В рамките на четири дни на сцената ще бъдат представени „Комеди Революция“ с разнообразни стилове и оригинални шеги, провокативното комедийно шоу „Остри езици“, както и забавното и събиращо за един час в непрекъснат смях различни комедианти „Смешният час“...

публикувано на 22.08.24 в 07:14

Петя Кокудева ни отвежда с къси разкази в 24 държави

Писателката Петя Кокудева е любопитен автор, който умее да повежда в странни светове. Този път - в 24 държави в различни посоки и краища на света, за да ни разкаже 100 много кратки истории. Те разкриват не само нейното пристрастие да се среща и общува с различни хора, но и вкоренената в народопсихологията им порода, в която прозират мъдрост, искреност,..

публикувано на 21.08.24 в 09:53

Изложба "Море" открива Светлозар Чавдаров

Директорът на Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“ в Пловдив Светлозар Чавдаров ще представи самостоятелна си изложба " Море ". Откриването е тази вечер от 18:30 часа в Картинна галерия "Даново училище" - Перущица.  Изложбата се реализира по покана на Историческия музей в Перущица и ще може да се разгледа в следващия един..

публикувано на 21.08.24 в 08:00