Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Голяма пловдивска група присъства на митинга на ГЕРБ в София

| обновено на 18.03.22 в 16:27

Кметът Здравко Димитров, районните кметове Костадин Язов на „Южен“, Димитър Колев на „Западен“ и Иван Стоянов на „Източен“, както и кметът на община Стамболийски и областен координатор на ГЕРБ Георги Мараджиев и бившият кмет, депутат и общински съветник Спас Гърневски са сред протестиращите на жълтите павета срещу задържането на Бойко Борисов. 

На протеста са още председателят на ОбС – Пловдив Александър Държиков, общинските съветници Златин Велев и Иван Вичков, както и други местни активисти на ГЕРБ.

На протеста са също сегашните депутати Дани Каназирева и Радомир Чолаков, бившият народен представител Вежди Рашидов и др.

Бившият председател на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова не пожела да коментира пред Радио Пловдив ситуацията и арестите на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. 

„Безпринципен, антидемократичен, антизаконен. Връща се полицейщината от едно мракобесно минало от преди 30 години“. Така определи кметът на Пловдив Здравко Димитров ареста на лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов.

Пред Радио Пловдив кметът допълни, че е отменил откриването на Форум Север заради протеста в София, но това ще се състои другата седмица.

Пловдивската група е пристигнала на протеста с личен транспорт, по думите на Здравко Димитров.

Трябваше да бъдем тука, да защитим нашия лидер, лидера на опозицията, на най-голямата политическа сила и човека, който направи много за България. Няма от какво да се срамуваме като партия“, допълни Димитров.

Какво е това, да влизат цивилни посред нощ в дома? Винаги, когато са го призовавали органите на реда, се е отзовавал. На кой му беше необходим този театър, тази показност – да се арестува бивш премиер, не знам“, допълни Димитров.

Той уточни, че е научил новината от медиите, въпреки че вчера се е чул с Бойко Борисов, за да му разкаже, че се е свързал с кмета на Лвов, а той – че е говорил с Петро Порошенко.  

Кметът подозира, че протестите ще продължат и ще се разраснат. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

250 бегачи от пловдивски фирми се включват в корпоративна щафета

Общо 25 търговски дружества, които развиват дейност в Пловдив и региона, ще участват в традиционното благотворително състезание по щафетно бягане. Седмото издание на спортната инициатива започва в 10 часа.  Най-голямата корпоративна щафета в Южна България ще се състои в Тракия икономическа зона.  Над 250 аматьори бегачи ще се включат в надбягването..

публикувано на 06.10.24 в 08:21

Форум "Световно образование" се провежда тази неделя в Пловдив

Форум "Световно образование" се провежда днес в Пловдив и представя водещи европейски университети на кандидат-студентите от Южна България.   Предвидени са презентации за различни учебни дестинации, спецификите в кандидатстването и приема, възможностите за стипендии и финансова помощ.  Ще има  и среща с дипломирали се в чужбина студенти...

публикувано на 06.10.24 в 08:09

Дъжд и гръмотевици, жълт код за Пловдив и Смолян

Оранжев код за интензивни дъждове с гръмотевици е обявен в областите Бургас и Кърджали. Жълт код е в сила за други 12 области. Това са областите Добрич, Варна, Силистра, Разград, Шумен, Търговище, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Хасково, Пловдив и Смолян. Над по-голямата част от страната облачността ще е значителна, по-съществени разкъсвания ще има над..

публикувано на 06.10.24 в 07:30

ВУСИ откри академичната учебна година

Висшето училище по сигурност и икономика (ВУСИ) посрещна 21-ия си випуск първокурсници. Събитието бе уважено от ръководни представители на университети, от партньорски структури и фирми, от преподаватели, студенти и техни близки. „Добре дошли във ВУСИ – едно от най-динамично развиващите се висши училища в страната“ – каза в академичното си..

публикувано на 05.10.24 в 18:29

Министър Георги Глушков откри фестивала „Щастливи за ръка“

Министър Глушков откри в Пловдив фестивала "Щастливи за ръка". Преодоляването на предразсъдъците към хората с увреждания е наша колективна отговорност и ние трябва заедно да насърчаваме, разбираме и приемаме разнообразните таланти, които хората с увреждания носят в нашето общество . С тези думи министърът на младежта и спорта Георги Глушков..

публикувано на 05.10.24 в 15:33