Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всичко си е на мястото "Точно днес"

Снимката е от Музея на илюзиите в Загреб. Забавното обръщане на пространството. Гледаме с носталгия на безгрижието и забавлението "Точно днес". Днес "с главата надолу" се изпълни с буквално съдържание и добре, че пролетта все пак се престраши да дойде в края на март, за да просветли пейзажа.

В утрото на 23 март светлото в предаването ще е разказът на Веселина Пеева с за експозицията "Свобода", която открива 15-тото издание на проекта "Арт позитив" в галерия "Капана".

Другото са сенки и полусенки.

С репортажа на Яница Марова за по- високите такси и цени на услуги на община Пловдив. Администрацията ги оправдава с дълъг застой и "поскъпване ва всичко", но как опозицията ги коментира ден преди заседанието на местния парламент. Очаквайте гледните точки по темата малко преди 8 часа.

Ще продължим да броим щетите по джоба, ударен от инфлацията, спекулата?!, войната... Фосмажорните усилия да се задържим на повърхността ще коментира икономическият анализатор Светозар Гледачев.

А за главата и краката на управлението ще говорим с политолога доц. Антоний Гълъбов.

Тази сряда чуйте и втората част на очерка за Томас Малтус във "Великите европейци" и третия епизод на интервюто с Вячеслав Есенков в "Добро утро, ден".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В предаването "Точно днес" на 27 септември

За Беонния мост, за правата ни на потребители, за виното, което ще пием според реколтата от грозде, за каналите на информация и на дезинформация в предизборна кампания, за диалога България - Северна Македония след решението на ЕС да започне преговорите с Албания. Чуйте в предаването премиерното издание на рубриката "Имаш право"- съвместна между Радио..

публикувано на 26.09.24 в 17:12

В „Ден след ден“ говорят кмета и пловдивчани

Преди официалния старт на предизборната кампания утре /27. 09./ в предаването „Ден след ден“ кметът на Пловдив Костадин Димитров ще обясни кандидатирането си за депутат в листата на ГЕРБ и работата по ключовите за града проекти в следващите седмици и месеци. Ще чуем и пловдивчани какво мислят за поредните седми парламентарни избори и по- важното..

публикувано на 26.09.24 в 14:38

Бягаме с кауза днес във "Вход свободен"

"Светулки RUN" е събитието, на което ще Ви поканим днес на територията на предаването "Вход свободен".  Софийски планински клуб са организиратори на благотворителното бягане, което след шест успешни издания, на първи октомври ще случи седмото. Точно в 19:00 ще бъде даден стартът в градовете  София, Пловдив, Бургас и Плевен.  Каузата тази година е..

публикувано на 26.09.24 в 09:30

"Точно днес" за Пловдив - хълмове, памет и избори

Библиотека „Седемте хълма“ събира  историческата памет на Пловдив, за да я съхрани  и предаде на идните поколения. Точно днес, на 26 септември ще се състои представянето на шестте романа на издателска къща "Хермес". За идеята и избраните книги в поредицата с издателя Стойо Вартолоеев разговаря Кремена Данева . В Пловдивски панаир ще се открие..

публикувано на 25.09.24 в 15:05

Есен като лято в "Ден след ден"

Първите дни на есента все още се радваме на хубаво, почти лятно време, но се усеща и новия сезон. Както на политическата сцена, така и в потока от събитията преди предзиборната кампания.  В следобедната програма на Радио Пловдив днес говорим за новите листи с кандидати, за очакванията от преди изборите на депутатите в края на октомври, за..

публикувано на 25.09.24 в 14:49