Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ТДК записват албум в Канада


Пловдивската група ТДК ще е в Канада през месец Септември за записите на третия си албум. Процесът по записване и миксиране ще се осъществи във Rain City Recordings във Ванкувър, Канада от продуцента Jesse Gander (продуцирал групи като Japandroids, Brutus и White Lung).

Албумът ще се осъществи с подкрепата на Национален фонд “Култура”.

Групата работи с продуцента и по предния си албум “Успех”, който беше записан в читалището на полу-изоставено българско село във Варненско.

Стилът на ТДК е определян като алтернативен рок, ъндърграунд. В годините участниците в групата казват, че правят антирок или пост естрада.

"Най-лесно стилът на бандата може да бъде описан като актуален спрямо душевното и психическото състояние на групата", каза за Радио Пловдив вокалистът Никола Николов. Слушателите го познават и като водещ на предаването "Град под града".

 Това душевно състояние, според него, в последните 2 години, "е тревожно, в  някаква степен паническо, но и съвсем леко оптимистично".

За финансовата подкрепа от Национален фонд "Култура" Никола Николов каза:

"Смятам, че това е продукт на годините труд, който сме положили и доверието, което сме могли да създадем у хората, които имахме късмет да са част от комисиите във фонда. Защото, за да могат да разпознаят нашия продукт като ценен, те би следвало да са чували за нас. Да финансираш албум, който ще бъде записан не в България, а на около 10 000 километра оттук, би следвало да имаш някакъв контекст за това на какво са способни хората, на които даваш тези пари".






БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Алтернатива и утопия в Тракарт Парк

Международен симпозиум „Алтернативата...линията на утопията“ стартира в „ТРАКАРТ ПАРК – Център за съвременно изкуство“. Инициативата за форума е на Фондация „Тракарт-2000“ и „Асоциация „FURNA art & Culture“ – гр. Линц, Австрия, представлявана от Северина Кехайова и Петер Асман. До 11 октомври 16 визуални артисти от Австрия, Италия, Грузия и..

публикувано на 04.10.24 в 07:45

Започва деветото издание на Международния китарен фестивал

С фламенко спектакъла „Дуенде“ на Давид Бермудес Фламенко Квинтет“ в Държавен куклен театър Пловдив стартира деветото издание на Международния Plovdiv GuitArj Fest. Пред публиката ще излезе познатата от  най-престижните  световни сцени Ноелия Варгас - единствената фламенко танцьорка посланик на УНИЦЕФ, благодарение на уникалния си талант и..

публикувано на 04.10.24 в 07:04

Поливалентният Петър Г. Рей открива изложба в Пловдив

Откриването на лимитираната експозиция и представянето на стихосбирката „Гвоздеи кръстни“ е тази вечер, от 18 часа в галерия „PIESA“.  Изложбата „Преодоляване" е покана за вътрешно пътуване и изследване на необятността на духовното, и творческото пространство. Тя предизвиква зрителя да се потопи в свят отвъд физическата реалност, където..

обновено на 02.10.24 в 13:08

Изложба в НБ "Иван Вазов" открива дейността на Инър Уийл

В Народна библиотека "Иван Вазов" тази вечер се открива изложба, която разказва за 100 годишнината на Инър Уийл Клубовете по света.  В Пловдив международната женска организация съществува от близо 30 години и има поредица благотворителни каузи, включително насочени и към украинските бежанци и децата сираци.  Събеседник по темата е паспрезидентът на..

публикувано на 02.10.24 в 10:00

Детският оркестър "Дивизи" ще има серия от концерти в Пловдив

Детският симфоничен оркестър "Дивизи" - Пловдив ще представи своята наситена програма до Коледа и Нова година. Повече за новите проекти, по които работят децата и техните преподаватели разказват организаторът  Албена Бяндова и Диана Петкова , ръководител на проекта, който се реализира с финансиране от Национален фонд култура. В началото на..

публикувано на 02.10.24 в 09:32