Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Сцена в Jazz-а" се завръща с премиерен моноспектакъл

| обновено на 05.04.22 в 12:34

Проектът „Сцена в Jazz-а“ в Пловдив, платформа за съвременни сценични форми, се завръща с моноспектакъла „Аз победих“. Актрисата Мартина Пенева, влиза в образа на Наталия. Представлението е на 12-ти април, от 19.30 часа в Би Боп. Режисьор на постановката е Анна Батева, музиката на Стефан Здравески. Автор на пиесата е драматургът и сценарист Ярослава Пулинович. 

„Аз победих“ прави своята премиера в Пловдив, след няколко представления в страната и участие на фестивал в Сърбия.

Както в моноспектакъла "Мечтата на Наташа" и тук темата за възпитанието на децата е в основата на представлението. С тази разлика, че героинята е максимално обгрижена от родителско внимание. Главната героиня Наталия е само на 16 години и вече има няколко дипломи за пеене, плуване и танци. Но, колкото и да е различна, и тя като всички останали момичета на нейната възраст се влюбва. Той пък, освен, че ще се окаже причина за нейната промяна, ще стане повод и за конфликт. 

„Искам да се забавляваме с публиката. Заедно да минем през историята. Важна ми е комуникацията с публиката. Важно е да бъде като за първи път, на живо, хората да усетят нещо, да не е просто някакъв спектакъл. За мен това е най-голямото приключение. Определено, имам лични мотиви и в двата спектакъла, и със сигурност всеки може да намери по нещо за себе си. В това се състои добрата драматургия, в крайна сметка“, споделя Мартина Пенева.

След представлението ще има дискусия, с актрисата Мартина Пенева. Модератор на дискусията е Борис Зафиров. 

Чуйте още, в прикачения файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Две постановки на столични театри в "Сцена на кръстопът"

Два спектакъла ще бъдат представени в третата фестивална вечер в рамките на Есенния международен театрален фестивал "Сцена на кръстопът". И двете постановки са на столични театри.  В голямата зала на Драматичен театър Пловдив трупата на Малък градски театър "Зад канала" - София ще изиграе "Неделя вечер" от Захари Карабашлиев с режисьор Бина..

публикувано на 12.09.24 в 07:25

Класическа музика с Опера Пловдив пред Братската могила

За първи път на открита сцена пред Братската могила Опера Пловдив ще бъде изпълнен камерен концерт, озаглавен „Малка нощна музика“. Концертът е на Държавна опера – Пловдив, а поканата е на район „Западен“. Ще звучат любими класически произведения на Моцарт, Вивалди, Хендел, Щраус, Пучини, Бах, Чайковски и др. Под диригентството на..

публикувано на 12.09.24 в 07:10

Журналистът Георги Найденов издаде книга за Пловдив

Да издигне своя глас за Пловдив реши и дългогодишният журналист и публицист Георги Найденов .  По думите на самия автор книгата събира капчица от историята на този древен град, надживял не една и две империи. Специална глава в „Пловдив – онагледена история на народи и епохи“ Георги Найденов отделя на един от кметовете на града..

публикувано на 11.09.24 в 16:27

Втора премиера на пловдивския театър на "Сцена на кръстопът"

Двадесет и осмото издание на Есенния международен театрален фестивал "Сцена на кръстопът" продължава с още една премиера на пловдивския драматичен театър. Камерна зала „Стефан Данаилов“ събира на едно място 5 актьори, за да ни потопи в една история за власт и дворцови интриги, любов и страст, себичност и саможертва.  „Елизабет или кралицата..

публикувано на 11.09.24 в 07:37

Пловдив е "Сцена на кръстопът" за 28-и път

Двадесет и осмото издание на Есенния международен театрален фестивал „Сцена на кръстопът“ стартира в Пловдив под мотото „Театъра: Огледалото“. По традициция, трупата на Драматичен театър Пловдив открива с премиера, но този път в съвместна продукция с трупата на Народния театър „Йордан Хаджиконстантинов-Джинот“ във Велес, Република..

публикувано на 10.09.24 в 07:55