Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Книги и психология във „Вход свободен“

| обновено на 11.04.22 в 09:32

Този понеделник, говорим за три жени и три книги. Във вторник, Facebook Live, от 20 часа ще бъдат представени новите книги на Валентина Вълчева, Мерилин Иванова и  Алисън Рейн. Става дума за "Мълчанието по между ни", един различен рок роман, „Аналогови диалози" и "Разхвърляните мисли на една пътуваща (в търсене на себе си) рошла". Очаквайте, разговора с Иван Богданов, председател на фондация "Буквите". 

В рубриката „Брейнсторминг“, социалният психолог Емилия Крушков, коментира моралните избори на човека. Тя ще ни каже и кои са 11-те нива на морала, според МРТ т.нар, подход за морално рекоструиране.

Рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“, с Жоро Пеев, е след 13.30. 

Започваме, след новините в 12. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Добро утро, ден!" с Петър Краевски

Един роман и още осем книги с поезия, афоризми, хумористични стихове и проза има в биографията си гостът ни тази седмица. Слушателите познават гласа му, чували са дори негово алтер его, чели са десетки негови текстове във вестник „Стършел“ и в различни литературни антологии. Познават го и поколения ученици от Английската гимназия, която е завършил,..

обновено на 23.08.24 в 15:30

Красиви посланици от Рая днес във "Вход свободен"

Наричат пеперудите "посланици от Рая" не само защото са невероятно магнетични  същества и се различават от останалите насекоми, но и защото в човешкият ум пеперудата винаги е била заобиколена с тайнствен ореол.  В славянските страни има обичай, да се гонят пеперудите от огъня, вярвайки, че това са душите на техни починали роднини.  Будистите се отнасят..

публикувано на 23.08.24 в 09:30

С горещите теми на лятото „Точно днес“

Лятото е в разгара си, а горещо се оказва не само на политическата сцена, но и в обществения живот. За проблемите и възможните решения ще говорим в утрото на 23 август, ето какво ще чуете във времето до 9.30 ч. Мисия възможна ли е нов служебен кабинет с премиер Димитър Главчев? Политологът и университетски преподавател доцент Иво Инджов..

обновено на 22.08.24 в 16:41

"Вход свободен" - водата е живот

Човешкият организъм се състои от 70 - 75 % вода. Чрез водата се транспортират хранителните вещаства до всяка клетка на тялото и пак чрез нея се отвеждат отпадъчните продукти след обмяната на вещаствата от клетките. Водата регулира телесната ни температура.  В последните години доста от нас се замислят за качеството на питейната вода. Снабдяваме..

обновено на 22.08.24 в 13:49

"Точно днес" поемаме към 22 август

Четвъртък сутрин посрещаме с анализи и коментари на темите от деня, които следим в развитие. Ето и какви са те: На политическата сцена –  поредното дежавю за съставяне на кабинет и неизвестните кога ще бъдат седмите поредни предсрочни парламентарни избори след като президентът отказа да подпише указа за служебното правителство и премина към..

публикувано на 21.08.24 в 17:00