Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" на 26 юли

Снимка: Ани Петрова

Политически страсти, мерки за пътна безопасност, туризъм и благотворителна изложба в помощ на украинските деца - това са част от темите във вторник сутрин.

- Пътната безопасност и отговорността или защо въпреки мерките, промените в закона - нито ПТП, нито нарушителите стават по-малко. Темата ще коментираме с Владимир Тодоров от Българска асоциация на пострадалите при катастрофи, преди форума в Пловдив с участието на различни институции, ангажирани с пътната безопасност.

-В разгара на лятото пътуваме към близка туристическа дестинация - Хисаря - за сезона, за проектите и защо от година нещата се случват все по-трудно и по-бавно -говори кметът на общината Пенка Ганева.

-Код червено и право на отговор от страна на пловдивските общински съветници от бившата група на БСП, а сега „Автентична лява БСП“ , които отговарят на казаното от новия градски лидер на левицата -Иван Петков – Бебето, че с са в тежки зависимости от ГЕРБ - ще чуем инж. Йордан Василев.

- За добра кауза  ще  ни разкаже  Наталия Елис - благотворителната изложба с рисунки на украински и български деца за изграждането на  Детски център за подкрепа на най-малките. Търгът ще се проведе днес от 13 ч. до 15.30 ч. в Народна библиотека "Иван Вазов".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" за новостите преди есента

Приближаваме към есен 2024 година, която ще настъпи на 22 септември. Трупаме новини за изборите, на които едни от партиите ще се явят разделени, а други с опит за коалиции. Дали след разрива в ДПС има знаци за успешно представяне на вота, защо БСП и партиите към нея предприемат хода "лидерите крачка назад" - част от въпросите към политолога доц. Иван..

обновено на 17.09.24 в 16:50

Йордан Велчев в „Добро утро, ден!“

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица ни гостува Йордан Велчев – писател, поет, историк, изследовател и бивш художествен ръководител на Регионален телевизионен център-Пловдив. Два пъти е носител на наградата „Христо Г. Данов“ за принос в българската книжовна култура и два пъти печели награда „Пловдив“ за литература. „Най-голямата..

обновено на 17.09.24 в 15:11
Радослав Бимбалов

"Вход свободен" с Вяра, Надежда и Любов

Честит празник с Вяра, Надежда  и Любов в сърцата! Днес в предаването посрещаме празника с кинолегендата Любен Чаталов и почитаме този светъл ден с  поглед към  изиграните роли, незабравимите филми и респект към знаковото му творчество. За любителите на добрата литература открехваме завесата около новия антиутопичен роман на писателя Радослав Бимбалов "Ти..

публикувано на 17.09.24 в 10:20

"Точно днес" за вярата, надеждата и любовта

Православната църква на 17 септември почита паметта на Светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и майка им София. На този празник влизаме в дверите на църквата в село Стряма. И това не е случайно, тъй като в продължение на повече от 80 години там е нямало православен храм. Опустошителното Чирпанско земетресение срива до основи старата църква "Св...

публикувано на 16.09.24 в 16:49

Ново начало с „Вход свободен“

В международния ден за опазване на озоновия слой, една от темите ни е свързана с опазването на околната среда. Детски конкурс за рисунка призовава децата да потърсят връзката между изкуството и природата, на фестивала „Ние сме децата на реката“, тази събота. Разговаряме с Мира Мохсен, от фондация от InBetween. С Петко Йотово говорим за..

публикувано на 16.09.24 в 09:30