Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Алтер его” със сатирата и песните на Иван Ненков

| обновено на 30.07.22 в 10:12

В поредното лятно издание на „Алтер его“ ще поставим акцент върху песните на хумориста и барда Иван Ненков!

 Ще говорим за книгата с негови текстове за песни „За тебе хората говорят“, изпълнени от Тони Димитрова, различните формации на „Тоника“, дует „Домино“, Щурците“, „Фанданго“, Ваня Костова“, Пламен Ставрев, Веселин Маринов, Силвия Кацарова, Клуб „НЛО“ и др. 

Ще „осветлим“ и сатирата на Иван Ненков, който е лауреат на наградата „Крилатия козел“, присъждана от семейството на Радой Ралин. Ще отворим дума и за епиграмите на неговия баща Ненко Пенев (Даскала), събрани в книгата му „Горчиви хапове“.

„Алтер его” се излъчва премиерно в събота след новините в 15.00 ч.

Повторенията са в неделя след новините в 6.00 ч. сутринта и в понеделник след новините в 20.00 ч.

„Алтер его” – на гребена на радио-вълната!

Автор и водещ: Петър Краевски




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" с новините на 25 октомври

На ден разстояние от Деня за размисъл и на два от изборния  - чуйте пловдивчани с плановете им за тази неделя.  Зои Каргиотаки се опита да разбере защо някои  ще и защо други няма да гласуват. С точните числа и прогнози за седмите предсрочни избори ще чуем Евелина Славкова от Изследоваелски център "Тренд", които хванаха последните данни на ръба на..

публикувано на 24.10.24 в 16:45

Завръзки и развръзки "Ден след ден"

Седем партии влизат в бъдещия 51-ви парламент, ако изборите бяха днес. Данните са от последното социологическо изследване на „Алфа рисърч“. Повече за нагласите на избирателите ще научим от социолога Павел Вълчев . 2616 лв. са нужни на месец на 3-членно семейство, за да се издържа. Това сочат данните на най-новото изследване на Института за..

публикувано на 24.10.24 в 14:45

"Вход свободен" - щастие и здраве от природата

Днес ще се погрижим за есенната градина - на балкона или в двора, има ли желание, винаги има възможност да отгледаме нещо за здраве и за красота!  С Апостол Апостолов от "Ботаника лайф" разглеждаме темата за заниманиятав градината, които са подходящи в настоящия сезон. Как да почистим градината, как да подготвим почвата и кои са подходящите култури за..

публикувано на 24.10.24 в 09:30

„Точно днес“ в пулса на времето

В четвъртък сутрин, три дни преди поредните парламентарни избори, се движим с пулса на времето. Леко забавен пулс - в очакване на това какво ще донесе седмицата след 27 октомври. И макар местна власт и държавни институции да са в процес на изчакване на новото време, служебното правителство одобри новият размер на минималната работна заплата..

публикувано на 23.10.24 в 17:00

Какво виждаме и чуваме "Ден след ден"?

Всеки ден МВР провежда шумни акции, за които обявява, че са срещу търговията с гласове. Оказва се обаче, че разкритите при тях престъпления нямат нищо общо с това. Магазинери, лихвари, социално слаби, пазаруващи на кредит – такъв е профилът на задаржъните при МВР акциите срещу търговията с вот. Не се припарва до политиците, които са..

публикувано на 23.10.24 в 14:51