Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новите областни управители встъпват в длъжност

| обновено на 05.08.22 в 10:25

От днес официално встъпват в длъжност новите областни управители на областите Пловдив, Пазарджик и Смолян. 

Ангел Стоев за 3-ти път оглавява областната управа в Пловдив, Трендафил Величков се връща начело на областната администрация в Пазарджик, а Стефан Сабрутев заема мястото на губернатор в Смолян. 

Церемонията по предаването и приемането на властта в Пловдив е насрочена за 11.00 ч. във фоайето на областната управа.

Вчера служебното правителство на Гълъб Донев смени 25 от ощо 28 областни управители в страната, като 17 от тях вече са заемали този пост.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

18 септември е обявен за Ден без загинали на пътя

За девета година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира  Ден без загинали на пътя  в рамките на  Дните на безопасността на пътя  между 16 и 22 септември с мото  „Остани жив! Пази живота!“  („Stay alive and save lives“).  Тази година  18 септември  е определен за  Ден без загинали на пътя. Отново  целта е да се..

обновено на 18.09.24 в 14:05

Мъж пострада при пожар в цех в Пазарджик

35-годишен работник е пострадал при пожар снощи в Пазарджик. Горял е цех за преработка на тонер касети, намиращ се в гр. Пазарджик. От Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" уточняват, че сигналът е подаден минути преди 20.00 ч. снощи.   Пострадалият работник е откаран в УМБАЛ "Св. Георги" - Пловдив, където е  настанен в..

обновено на 18.09.24 в 13:59

Санират сградата на художествената галерия в Смолян

Енергийно обновяване на сградата на Художествената галерия започва Община Смолян, съобщи заместник-кметът Марин Захариев. Общината е кандидатствала за финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост и предложението е одобрено, допълни Захариев. С енергийното обновяване на галерията се цели да се намали с близо 74 % потреблението на..

публикувано на 18.09.24 в 11:13

Седма точка от демокартата на АгроХъб.БГ отваря врати в село Мало Конаре

Нова демоточка на Европейския цифров иновационен хъб АгроХъб.БГ в стопанството на Десислава и Иван Кабурови в пазарджишкото село Мало Конаре  се открива днес. Демоточката във фамилното стопанство на Десислава и Иван Кабурови е част от технологичната инфраструктура на ЕЦИХ АгроХъб.БГ, която се изгражда на територията на България по проект,..

обновено на 18.09.24 в 09:40

Четири автобуса възстановяват маршрутите си покрай Централна гара

От днес 4 линии на пловдивския градски транспорт възстановяват маршрутите си по западното платно на бул. „Руски“. Автобусите с номера 12, 16, 18 и 116 ще се движат в този участък по маршрутите си, съгласно Общинската транспортна схема. Връщането към обичайното трасе стана възможно след отварянето за движение на колелото на Централна гара.

публикувано на 18.09.24 в 07:57