Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Щети върху 725 дка земеделски площи нанесе наводнението в Калояново

| обновено на 08.09.22 в 13:38

От 15-те села в община Калояново най-пострадали след наводнението са Песнопой, Иван Вазово и Черноземен – съобщи в интервю за Радио Пловдив кметицата на общината Виктория Михайлова.

Най-голямото поражение е по двата повредени моста на Песнопой и Иван Вазово, чието срутване отрязва достъпа на селските стопани до земите им, каза кметът. Тя поясни, че тези мостове са единствената връзка към землището.

Нанесени са поражения на 725 дка земеделски земи, основно в Песнопой и Горна махала, където са засети слънчоглед, люцерна, царевица и малини. 

Очаква се комисия от Земеделската служба, която да опише щетите. В община Калояново има обявено частично бедствено положение.

По публикацията работи: Стоян Терзиев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Кола пропадна в дупка на пътя в кв. "Гагарин"

В Пловдив „Мерцедес“ пропадна в дупка, вследствие на ВиК-авария.  Инцидентът е станал на бул. „Брезовско шосе“, в квартал Гагарин, пред офис на спедиторска фирма. Малко след това колата е била изтеглена, според публикация в социалните мрежи.  Според информация на сайта на ВиК – Пловдив, аварията на водопровода е станала по обяд на..

обновено на 17.09.24 в 16:10

След поредните тапи в "Южен" кметът успокои, че така ще е до Коледа

Огромни тапи се образуваха и тази сутрин в Пловдивския район Южен и на Околовръстно шосе в посока Пловдив.  Шофьори се оплакаха от задръствания по реновираната улица „Даме Груев“ и във вътрешността на квартал „Кючук Париж“, като част от тях споделяха, че придвижването до центъра им  е отнемало около 45 минути. Сигналите са изпратени и до кмета..

обновено на 17.09.24 в 16:09

Програмата на Пеещите фонтани започва с час по-рано през есента

От днес музикалната програма на Пеещите фонтани в Цар-Симеоновата градина ще започва от 20:30 часа, а не както досега от 21:30 ч., съобщават от община Пловдив.  Началният час е съобразен с по-малката продължителност на светлата част на деня и наближаването на по-студените месеци от годината. Пловдивчани и гостите на града могат да се насладят на..

публикувано на 17.09.24 в 16:07

8 моста са възстановени след потопа в Карловско отпреди 2 години

8 нови моста са построени в пострадалите от наводненията пред две години карловски села, съобщава общинската администрация. На 2 септември 2022 бяха водата отнесе мостовете в Каравелово, Богдан, Слатина, Христо Даново и Войнягово. Вече въведени в експлоатация са 3 моста над дере "Селска река" в село Богдан и на ул. „Георги Димитров“ в..

публикувано на 17.09.24 в 16:03

Автобусите 12, 16, 18 и 116 от утре пак ще се движат през Централна гара

От утре 4 линии на пловдивския градски транспорт възстановяват маршрутите си по западното платно на бул. „Руски“. Автобусите с номера 12,16, 18 и 116 ще се движат в указания участък  съгласно Общинската транспортна схема. Връщането към обичайното трасе стана възможно след отварянето за движение на колелото на Централна гара.

публикувано на 17.09.24 в 15:16