Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Назначават 100 безработни за аварийни дейности в Карловско

За преодоляване на последствията в пострадалите от наводненията населени места в община Карлово ще бъдат създадени аварийни групи от общо 100 безработни, съобщиха от Агенцията по заетостта. Безработните ще са от най-пострадалите села Богдан, Слатина, Каравелово и Войнягово и ще бъдат назначени за период от три месеца. 

Групите ще бъдат създадени с финансиране от държавния бюджет по Програмата за заетост и обучение на продължително безработни за три месеца. 

В по-малко засегнатите села Розино и Христо Даново също ще бъдат наети безработни за аварийни дейности. Първоначално те ще се включат в почистването и възстановяването на щетите в своите населени места, а впоследствие ще окажат подкрепа и на хората в другите селища, за което ще им бъде осигурен транспорт от община Карлово. 

Работните места бяха утвърдени от изпълнителния директор на Агенцията по заетостта Смилен Вълов, съгласувано със служебния министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров, по предложение на кмета на Карлово Емил Кабаиванов.

Наетите в аварийни дейности ще подпомагат хората от пострадалия регион чрез различни дейности за отводняване и разчистване на техните домове, както и с неквалифицирана работа за отстраняване на нанесените щети по общинската инфраструктура.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Четири автобуса възстановяват маршрутите си покрай Централна гара

От днес 4 линии на пловдивския градски транспорт възстановяват маршрутите си по западното платно на бул. „Руски“. Автобусите с номера 12, 16, 18 и 116 ще се движат в този участък по маршрутите си, съгласно Общинската транспортна схема. Връщането към обичайното трасе стана възможно след отварянето за движение на колелото на Централна гара.

публикувано на 18.09.24 в 07:57

18 септември е обявен за Ден без загинали на пътя

За девета година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира  Ден без загинали на пътя  в рамките на  Дните на безопасността на пътя  между 16 и 22 септември с мото  „Остани жив! Пази живота!“  („Stay alive and save lives“).  Тази година  18 септември  е определен за  Ден без загинали на пътя. Отново  целта е да се..

публикувано на 18.09.24 в 07:40

Мъж пострада при пожар в цех в Пазарджик

35-годишен мъж е пострадал при пожар снощи в Пазарджик. От Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" уточняват, че сигналът е подаден минути преди 20.00 ч. снощи. Горял е  цех за преработка на тонер касети, намиращ се в гр. Пазарджик. Пожарът е ликвидиран от 3 екипа на пожарната в Пазарджик с общо 8 служители.

публикувано на 18.09.24 в 07:36

Седма точка от демокартата на АгроХъб.БГ отваря врати в село Мало Конаре

Нова демоточка на Европейския цифров иновационен хъб АгроХъб.БГ в стопанството на Десислава и Иван Кабурови в пазарджишкото село Мало Конаре  се открива днес. Демоточката във фамилното стопанство на Десислава и Иван Кабурови е част от технологичната инфраструктура на ЕЦИХ АгроХъб.БГ, която се изгражда на територията на България по проект,..

публикувано на 18.09.24 в 07:20

Голяма токова авария нарушава водоподаването в Пловдив

Електрическа авария на помпена станция "Юг" е  причината тази вечер няколко района в Пловдив да останат без вода, обясниха от   ВиК.   По сигнали в социалните мрежи, засегнати пряко са  районите "Централен", "Западен" и "Южен".   Голяма част от града е с нарушено водоподаване заради токов удар от съоръжене на EVN.  Аварийни екипи работят за..

публикувано на 17.09.24 в 20:38