Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От небето до земята в "Ден след ден" на 29 септември

След падането на щурмовия бомбардировач Су-25 в авиобаза „Безмер“ вчера следобед започна разследване на инцидента. Намерена е черната кутия на самолета, направен бе повторен оглед на мястото, очаква се да бъде разпитан и пилотът. Какво доведе до поредния инцидент в нашата бойна авиация и какви са възможните версии за падането на самолета, коментираме с журналиста от сп. „Клуб Криле“ Димитър Ставрев.

Над 600 000 лева ще получат пострадалите от наводненията жители на селата Каравелово, Слатина, Богдан и Войнягово в община Карлово. Кога помощите ще пристигнат при нуждаещите се и как ще се разпределят те, питаме Ясен Сливенски, директор на дирекция „Мениджмънт на бедствията“ в БЧК.

На прага на зимата нараства интересът към дървата за огрев. Ще има ли достатъчно за отопление на желаещите и на какви цени, питаме директора на Южно централно държавно предприятие в Смолян инж. Здравко Бакалов.

Служебният министър на земеделието Явор Гечев откри в Пловдив конференция за интелигентно земеделие #AGRO 4.0 „Поглед в бъдещето”. Повече за форума ще ни разкаже Емил Костов.

ПУ „Паисий Хилендарски“ е домакин на конференция на тема „Войната в Украйна и европейската (дез)интеграция половин година по-късно“. По темата за войната Антония Попова разговаря с проф. Иван Чалъков, ръководител на катедра „Приложна и институционална социология“ в ПУ.  

Има и още. Бъдете с нас от 15.10 до 17.00 часа, ще бъде интересно!

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ранно утро с "Шейкър"

Октомври ни носи богатствата на есента и нейните багри, хладни утрини и топли дни! Заедно с цялата си красота, есента идва и със своите предизвикателствана - един сезон, в който ни предстои да се разделим със забавата и безгрижието на лятото, но и да  подготвим съзнанието и тялото си за срещата със зимата. За да направим тези процеси по-плавни и..

публикувано на 05.10.24 в 16:05

Зорница Танева от "Нощ на ангелите" в Добро утро, ден"

В рубриката „Добро утро, ден“ тази седмица ви срещаме с младата майка Зорница Танева, за която доброто няма граници, а благотворителността е висша форма на удовлетворение. На пловдивчани тя е по-известна като човекът, който е двигател на благотворителната инициатива „Нощ на ангелите“. Инициатива, която вече 5 години подкрепя хора, нуждаещи се от..

обновено на 04.10.24 в 17:02

Октомврийски теми с лятно време в "Ден след ден"

С прогноза, но не за октомврийското лято, на което се радваме днес, а за времето след изборите започва следобедната програма на Радио Пловдив на 4-ти октомври. Социологът Добромир Живков говори за последното проучване и това как би изглеждал състава на новия парламент след вота.  Продължаваме и с градски проблеми, свързани с необходимостта от спешни..

публикувано на 04.10.24 в 14:56

"Вход свободен" за животните с любов и доброто около нас

4-ти октомври е денят, в който хиляди природозащитници по цял свят и организации за закрила на животните отбелязват Световния ден за защита на животните. Началото му е поставено през далечната 1931 г. от участниците в международен конгрес на еколозите, проведен във Флоренция. Организациите за защита на животните използват празника, за да насочат..

публикувано на 04.10.24 в 09:30

Какво се крие зад маските - "Точно днес"

Скандалът, придобил известност като "Разград", се разрасна и сякаш измести останалите на мрачния предизборен терен. Ще става и още по-голям, произнесе се Прокуратурата след задържането на двама обвиняеми директори на културни институции. Фактологията отчита плашеща съзнанието на достойните артистисти злоупотреба с държавни средства,  замесвайки в..

публикувано на 03.10.24 в 17:08