Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Актуализират областния план за защита при бедствия и аварии

Областният план за защита при бедствия в Пловдив ще бъде актуализиран до края на октомври. Ще бъде създаден и риск – регистър на всички населени места в областта, за да се засилят превенцията и контролът върху тях, съобщи областният управител Ангел Стоев след заседанието на съвета за риска от бедствия. В него участват кметовете на общини, представители на МВР, военните, на РИОСВ и Басейнова дирекция, на здравните институции и доброволните формирования.

Актуализирането на плана за защита при бедствия се налага след направения анализ за причините за наводненията в общините Карлово, Калояново и Марица в началото на септември. Като основна причина в него се посочва поройният дъжд от 200 литра на квадратен метър. Стоев подчерта, че е необходимо в бюджетите на общините и държавата да се заделят средства всяка година за

осигуряване проводимостта на речните корита и за гарантиране на техническата изправност на язовирите, както и да се изградят системи за ранно предупреждение по поречието на всички по-големи реки, подобно на тази, която има по р. Чая. 

От БЧК препоръчаха спешно да се осигури ранното оповестяване на населението чрез съобщения на мобилните телефони. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Изборният ден в Пловдив и областта приключи

Изборният процес във всички секции на територията на област Пловдив премина в спокойна обстановка.  Към 20.20 часа гласуването във всички избирателни секции е приключило, съобщиха от ОД на МВР в Пловдив.  Няма данни за констатирани сериозни противообществени прояви и закононарушения.  Избирателната активност в 16 -ти Многомандатен избирателен..

публикувано на 27.10.24 в 20:47

Асеновградчани гласуват за просперитет и по-честни политици

Седмите извънредни парламентарни избори не успяха да акумулират  енергията на асеновградчани, голямата част от които предпочетоха да се порадват на слънчевия ден, без да стигнат до урните. Макар и с по-висока,  като цяло, от Пловдив-област избирателна активност, тя си остана достатъчно вяла  през целия ден.  Хората не бяха склонни и да споделят..

публикувано на 27.10.24 в 20:38

Политическият възел се затяга, 51 НС може да е още по- фрагментирано

ГЕРБ - СДС са първа политическа сила на изборите з 51 Народно събрание с 25.2%. Това показва   финалният екзитпол на "Галъп интернешънъл болкан" от 20 часа . Социологическата агенция е партньор на БНР в отразяването на предсрочните парламентарни избори.   В най- ожесточената битката за второ място победи ППДБ като остави "Възраждане" на трета позиция..

обновено на 27.10.24 в 20:21

35.2 % достигна избирателната активност на днешния вот, според "Галъп"

Агенция "Галъп интернешънъл болкан", която е партньор на БНР в отразяването на предсрочните парламентарни избори, съобщи, че към 20.00 часа избирателната активност в страната е била 35,2%. Данните показват покачване с 1.7% за изминалия час.  Предишните резултати сочеха 32.5 процента активност към 19.00 часа. В началото на изборния ден активността..

публикувано на 27.10.24 в 20:20

В "Столипиново" гласуват с хартиена бюлетина

Спокойно премина изборният ден в Столипиново. 70 от пловдивските секционни избирателни комисии в града са в район "Източен", а 10 от тях в ОУ "Пенчо Славейков".  Избирателите предпочитат масово хартиената бюлетина. Има някои секции, в които до 19 часа не бе отчетен нито един глас от машина. Единици бяха избирателите решили да гласуват по-тъмно - с..

публикувано на 27.10.24 в 19:34