Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пробивът под Водната палата трябва да бъде спрян

Против проекта за пробив под Водната палата се обяви депутатът от „Демократична България“ Йордан Иванов

В интервю за Радио Пловдив той заяви, че проектът трябва да бъде спрян.

На онова кръгово движение - белег на управлението на кмета Иван Тотев, има проблем, който трябва да бъде разрешен, но не и по този безумен начин. Без трафични данни, без участието на експертите с инженеринг, с абсурдна магистрала в града“ – заяви народният представител от „Демократична България“. Той заяви, че ще отправи питане до министъра на регионалното развитие по повод вредите, които ще бъдат нанесени върху изграденото до момента с европари. Ще бъдат водени разговори и с Дирекцията за национален строителен контрол по отношение на законността на този обект – допълни Йордан Иванов.

Ако трябва да се реши проблемът на това място, то той трябва да се разглежда заедно с кръстовището на Баня Старинна, а не да се прави магистрала в централната градска част – подчерта депутатът.

По повод настроенията на някои партии за връщане на хартиените бюлетини, Йордан Иванов заяви, че от ДБ са готови да свикат големи протести в градовете в държавата против връщането на книжния вот.


По публикацията работи: Стоян Терзиев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Академията за редки болести е полезна за младите лекари

Ежегодната  обучителна „Академия за редки болести“ стартира при голям интерес в Пловдив. Тя се провежда в рамките на  Национална конференция за редки болести и лекарства сираци, която събира  над 230 медицински специалисти, представители на пациентски организации, здравни власти и индустрията.  В рамките на двудневния форум те ще споделят опит..

публикувано на 13.09.24 в 14:20

Опитите за въздействие върху избирателя доведоха до кризата

Политическата криза е катализатор на радикализацията в опитите за въздействие на избирателя. Затова ще е интересно да се види на тези избори как цели компактни групи избиратели, които 99% от секцията гласуват за една партия или кандидат, ще се преориентират. Това коментира Калин Славов, изпълнителен директор на „Прозрачност без граници“...

публикувано на 13.09.24 в 10:59

Между 4 и 6% от населението е засегнато от редки болести

Не мога да кажа, че хората с редки заболявания се увеличават, но се подобряват възможностите на медицината за точна диагностика на голям брой от редките заболявания. Това заяви в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив професор Румен Стефанов, председател на Комисията по редки болести към Министерсвтото на здравеопазването и..

публикувано на 13.09.24 в 10:04

"Нощ на ангелите" превръща Пловдив в град на доброто

"Нощ на Ангелите“ отбелязва петото си издание с най-мащабния  благотворителен фестивал, правен до сега. Събитието ще се проведе на 14-ти и 15-ти септември на Гребната база в Пловдив  и разраства мащаба си, за да докаже, че за доброто няма граници.  И  тази година се запазва традицията на 17-ти септември, денят в който почитаме паметта на..

публикувано на 12.09.24 в 15:44

Промените при шофьорския изпит няма да намалят катастрофите

Промените при шофьорските изпити от декември месец няма да допринесат за подобряване на пътната безопасност. Те са козметични, необходими са доста по-големи промени, но няма воля да бъдат предприети. Това коментира Трендафил Маринов от Съюза на автоинструкторите по повод промените в наредбата за придобиване на свидетелство за правоспособност. С..

публикувано на 12.09.24 в 10:29