Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В стъпките на деня „Ден след ден"

Слънчева есен в Пловдив
Снимка: Антоанета Петричанска

Кръговото кръстовище при Водната палата в Пловдив вече е отворено за движение във всички посоки. Това се случва на третия ден след срока, даден от кмета Здравко Димитров след решението на Общинския съвет на работата по пробива да бъде замразена за 45 дни. Какво се случва на мястото и как реагират участниците в движението ще научим от нашия репортер Христина Йорданова.

Жителите в Смолянска област имат затруднен достъп до аптеки. Според Областната аптечна карта аптеките трябва да бъдат 52, но в момента има само 44 и нито една от тях не е денонощна. Изключително малък е и делът на селските аптеки – в цялата област аптеки има само в шест смолянски села. Темата ще коментираме с д-р Мими Кубатева, директор на РЗИ-Смолян.

Ще паднат ли цените на горивата на бензиностанциите? Говири Апостол Апостолов, собственик на малка бензиностанция в Пловдив. Той е и член на Управителния съвет на Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива.

Народът или експертите трябва да се произнесат по въпроса за приемането на еврото като валута в България? Разговорът ще е с икономиста доц. Огнян Боюклиев от Института за икономически изследвания към БАН. С него ще коментираме и икономическите последствия от удълженото действие на бюджета.

И още:

Снимки на сгради, напуснати от някогашните си обитатели, представя пред пловдивска публика известният фотограф от Бургас Галина Ушева. Изложбата е в Къща „Мексиканска графика“, а Стоян Терзиев пита авторката какво е „Да откриеш свободата“, каквото е надсловът на фотографската експозиция.

Сещата ни в днешната сряда в ефира на Радио Пловдив започва след новините в 15 и продължава до 17 часа. Очакваме ви!


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Археологическа велообиколка днес във "Вход свободен"

На 22 септември 2024 г., в рамките на Европейските дни на наследството, любителите на историята и активния начин на живот ще имат уникалната възможност да открият Пловдив по нов и различен начин.  Под наслов „По пътя на водата“, обиколката ще проследи важни водни маршрути в града, с акцент върху пътя и функциите на акведуктите и на река Марица. Водачите..

публикувано на 13.09.24 в 09:30

„Точно днес“ – за вярата, кризите и здравето

Не само петък, но тринайсти ден от септември. Посрещаме го без фатални нотки и с важните теми за Пловдив и страната. Ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: До какво ще доведе политическата криза у нас и опасно ли е да се правят промени в изборния поцес преди тя да приключи? Отговор на този въпрос ще търсим от Калин Славов ,..

публикувано на 12.09.24 в 16:37

Четвъртък следобед с „Вход свободен“

С Елеонора Аврамова говорим за събитието „Свещени води: Божествената женска сила“, тази събота, в Пловдив. Очаквайте след 14 часа. Говорим и с режисьора Николай Василев за филма „Ваклуш“, който ще се прожектира безплатно за пловдивчани и гостите на града, в неделя от 18 часа, в Lucky Дом на киното. Очаквайте и рубриката „Предразсъдъци и..

обновено на 12.09.24 в 09:45

"Точно днес" от археологията до шофьорските курсове

Утрото с Радио Пловдив на 12 септември започва с актуалните теми и събития. Нови правила за шофьорските изпити влизат от декември, след като бяха обнародвани в Държавен вестник. С тях се слага край на безкрайното явяване на изпит за придобиване на правоспособност. До 4 пъти се ограничават опитите за взимане на шофьорска книжка в рамките на..

публикувано на 11.09.24 в 17:00

Различен следобед с "Вход свободен"

Днес в предаването минутки след 13:30 наш гост ще бъде Елисавета Котова - председател на Националната асоциация на децата и младите хора с диабет. Поводът да я поканим е,  20-ти юбилеен летен  лагер в гр. Априлци, който асоциацията обедини както децата с диабет, така и техните  родители. Акцент тази година бе темата  "Подсладителите и последните научни..

публикувано на 11.09.24 в 09:30