Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арт ателие за юноши с благотворителна цел

| обновено на 09.11.22 в 14:28

Всеки месец, в арт ателието в Пловдив, холистичният психотерапевт Дорина Ташева работи с деца на възраст 11-17 години, които посредством творчеството могат да разберат повече за себе си и света около тях.

„Целта е да подпомогнем и подкрепим всички деца, през арт терапията. Арт терапията е един доста широкоспектърен метод на психотерапията, който се използва за повлияване чрез изкуство, чрез творчество. Като през този метод, ние можем да решим широк спектър от проблеми или поне да доведем нещата до облекчаване и успокояване. За децата, това е един от най-добрите и най-леките терапевтични инструменти. Много често те изтласкват емоции, потискат емоции. В юношеска възраст изпитват едно вътрешно нагнетяване, вътрешен конфликт, който често не могат да вербализират. Арт терапията е инструмент, с който даже не е нужно да вербализираме. Развързваме този вътрешен конликт, образно казано, чрез творчеството“, коментира Дорина Ташева. 

Арт терапията, като част от изкуство терапията, включва много и различни инструменти като рисуване, музикотерапия, грънчарство, фототерапия, творческо писане, приказкотерапия, актьорски игри, цветотерапия, моделиране, арт терапия с кулинарни средства, танцово изкуство, колажи и даже трудотерапия /връзката с природата и действието/. С тяхна помощ, ние се свръзваме с нашия аз-образ.

Групите за юноши продължават на 12 ноември, от 16 часа, в център „Делфи“. Допълнителна информация може да откриете във фейсбук страницата на събитието, „Арт ателие за юноши“. Темата, тази събота, е работата с глина и наблюдение на околната среда, през терапията с рисуване.

Групата е с ограничен прием, така че е необходимо предварителното запазване на място. Към момента, има няколко свободни места.

Дорина Ташева разказва, в предаването „Вход свободен“.

Чуйте още, в прикачения файл.


По публикацията работи: Дора Башакова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
БК

БК "Академик" започва сезона на 7 октомври срещу "Левски"

Националната баскетболна лига  обяви обновената програмата за новия сезон 2024/2025. Промяната се наложи след последователното отказване от участие на носителя на Купата на България "Черноморец" (Бургас) и тима на "Ямбол". Шампионатът ще стартира на 4 октомври (петък) в „Арена Шумен“, където от 18:30 часа домакините от "Шумен" ще посрещнат отбора на..

публикувано на 02.10.24 в 16:48
Никола Попов

Никола Попов ще свири дербито между "Ботев" и "Левски"

Никола Попов ще бъде главен съдия на дербито от 11-ия кръг на Първа лига между "Ботев" (Пловдив) и "Левски". Сблъсъкът на стадион „Христо Ботев“ е в събота, 5 октомври, от 20:00 часа. Помощници на Попов ще бъдат Мартин Венев и Димитър Димитров, а четвърти арбитър е Васил Минев. На ВАР-а ще са Валентин Железов с асистент Дениз Соколов, а съдийски..

публикувано на 02.10.24 в 09:25
БФС

Насрочиха "Вечното дерби" за 19 октомври

Дербито между Левски и ЦСКА ще се играе на 19 октомври от 15:45 часа на националния стадион „Васил Левски“. СТК на БФС утвърди програмата за още четири кръга от Първа лига. Както е известно, Вечното дерби трябваше да се състои на 14-и септември, но на тази дата стадион "Васил Левски" бе ангажиран за концерта на Андреа Бочели. СТК реши да размени осми с..

публикувано на 01.10.24 в 12:27

"Ботев" уреди контрола с "Крумовград"

"Ботев" (Пловдив) и "Крумовград" ще изиграят приятелски мач в предстоящата пауза за националните отбори в началото на следващия месец. Контролата между двата тима ще се състои на 12 октомври (събота) от 17:00 часа на футболен комплекс „Никола Щерев — Старика“ и ще бъде открита за привърженици. По-рано през сезона двата тима се срещнаха в шампионата,..

публикувано на 30.09.24 в 13:52

"Лудогорец" отново е на върха на Първа лига

Шампионът "Лудогорец" постигна очаквана победа с 2:0 при гостуването си на "Ботев" (Враца) в мач от 10-ия кръг на Първа лига. Визитата на "орлите" бе съвсем символична, тъй като мачът се игра на техния стадион "Хювефарма Арена" в Разград. Срещата бе дебют за новия старши треньор на шампионите Игор Йовичевич. В 24-та минута изстрел на Руан Секо с..

публикувано на 30.09.24 в 11:40