Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" на 21 ноември

Съветниците от „Демократична България“ искат община Пловдив да блокира чрез своя представител възможността бизнесменът Георги Гергов да увеличи дела си в Международен панаир Пловдив. Призивът им е насочен към останалите съветници и към решението, което трябва да се вземе на сесията на 24 ноември за това как да гласува представителят на общината в съвместното дружество „Пълдин Туринвест“.

В Университета по хранителни технологии в Пловдив близо 50 студенти се оплакаха, че не са допуснати да участват в общото събрание на Съюза на студентите в хранителната индустрия и туризма. Сред тях е и Пламен Петров, който бе част и от предишен случай на напрежение в университета, свързан с участието на политици от „Продължаваме промяната“ в студентско събрание.

Днешната среща на представители на „Демократична България“ и президента Румен Радев не донесе новини, макар че не са били високи очакванията това да се случи. Разговорът ще се запомни основно с острите реплики между съпредседателя на коалицията Христо Иванов и Радев за военната помощ за Украйна. Подготовка за съставяне на правителство ли наблюдаваме или за нови избори, за това ще стане дума в разговора ни с журналиста Веселин Стойнев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Качество на живот и отношения във "Вход свободен"

Новата работна седмица стартираме с една тема с продължение! Причината - същественото и жизненоважно значение на водата!  Жива вода или структурирана вода с минерали като шунгит и зеолит, се превърна в нова мода сред любителите на природосъобразния начин на живот и алтернативните терапии и практики. Какво представлява структурираната вода с минералите,..

публикувано на 26.08.24 в 09:30

Какво ни носи понеделник - "Точно днес"

Край или начало? Край на безплодните усилия  за развиделяване на управленското безвремие и начало на оздравителни движения за избисряне на посоките за крачката напред след дългия застой в политическото блато. Ще успее ли този понеделник да преобърне негативната посока в развитието на политическия процес или и той ще  си остане поредният от понеделниците в..

публикувано на 25.08.24 в 17:18

Последна неделя с август в „Шейкър“

Денят е добър за отзивчивост, съпричастност и благотворителност, препоръчва нумерологът Ели Маринова. Иначе, днес говорим за предстоящия месец септември. Засега ще ви споделя само това.....динамика. Очаквайте астробюлетина със Стефи Недевска. Ще разберете и кои са греховете ни, според зодиакалния знак? Говорим и за вътрешната..

обновено на 24.08.24 в 17:28

"Добро утро, ден!" с Петър Краевски

Един роман и още осем книги с поезия, афоризми, хумористични стихове и проза има в биографията си гостът ни тази седмица. Слушателите познават гласа му, чували са дори негово алтер его, чели са десетки негови текстове във вестник „Стършел“ и в различни литературни антологии. Познават го и поколения ученици от Английската гимназия, която е завършил,..

обновено на 23.08.24 в 15:30

Красиви посланици от Рая днес във "Вход свободен"

Наричат пеперудите "посланици от Рая" не само защото са невероятно магнетични  същества и се различават от останалите насекоми, но и защото в човешкият ум пеперудата винаги е била заобиколена с тайнствен ореол.  В славянските страни има обичай, да се гонят пеперудите от огъня, вярвайки, че това са душите на техни починали роднини.  Будистите се отнасят..

публикувано на 23.08.24 в 09:30