Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Живко Петров представя новия си албум „On the way“

Живко Петров Трио /JP3/ представят новия си албум „On the way“ в Пловдив, с който музикантите ни водят до най-вълнуващите места в света. Концертът е от 19 часа в Кукления театър.

Композициите отново са дело на Живко Петров /пиано/, а заедно с него на сцената ще излязат Димитър Семов /ударни/ и Димитър Карамфилов /контрабас/.

„On the way“ е пътуване, в което чрез музика, ние разказваме за 11 красиви места, които са ни вълнували през годините и са оставили красиви спомени в душите ни. Това са 11 пиеси, написани от мен, свързани с Рим, Ню Йорк, Монреал, Стокхолм, Виена, Осло и София, разбира се“, каза в интервю за програма „Точно днес“ на Радио Пловдив Живко Петров.

Той подчерта, че идеята е всеки да върне своя спомен от тези красиви места.

„Чрез музиката ние само разказваме и даваме посоката. От там нататък всеки прави своя роман, своя разказ, своя спомен“, допълни още световноизвестният музикант.

Живко Петров Трио гостуват в Пловдив след столичната премиера на „On the way“, която взриви публиката. Днес музикантите очакват своята пловдивска публика и обещават специална изненада за нея, свързана с града на тепетата.

„Ние имаме лайтмотив, а именно – животът е прекрасен, защото той е такъв, какъвто си го направиш. И когато търсиш красивото, то те намира“, категоричен е Живко Петров.

Остава само решението – да тръгнем с JP3 на истинско музикално пътешествие, което ще ни отведе в един по-добър свят.

„Ще раздаваме любов от сцената, ще разкажем нашата приказка On the way““, обеща музикантът.

Цялото интервю с Живко Петров можете да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Започва деветото издание на Международния китарен фестивал

С фламенко спектакъла „Дуенде“ на Давид Бермудес Фламенко Квинтет“ в Държавен куклен театър Пловдив стартира деветото издание на Международния Plovdiv GuitArj Fest. Пред публиката ще излезе познатата от  най-престижните  световни сцени Ноелия Варгас - единствената фламенко танцьорка посланик на УНИЦЕФ, благодарение на уникалния си талант и..

публикувано на 04.10.24 в 07:04

Поливалентният Петър Г. Рей открива изложба в Пловдив

Откриването на лимитираната експозиция и представянето на стихосбирката „Гвоздеи кръстни“ е тази вечер, от 18 часа в галерия „PIESA“.  Изложбата „Преодоляване" е покана за вътрешно пътуване и изследване на необятността на духовното, и творческото пространство. Тя предизвиква зрителя да се потопи в свят отвъд физическата реалност, където..

обновено на 02.10.24 в 13:08

Изложба в НБ "Иван Вазов" открива дейността на Инър Уийл

В Народна библиотека "Иван Вазов" тази вечер се открива изложба, която разказва за 100 годишнината на Инър Уийл Клубовете по света.  В Пловдив международната женска организация съществува от близо 30 години и има поредица благотворителни каузи, включително насочени и към украинските бежанци и децата сираци.  Събеседник по темата е паспрезидентът на..

публикувано на 02.10.24 в 10:00

Детският оркестър "Дивизи" ще има серия от концерти в Пловдив

Детският симфоничен оркестър "Дивизи" - Пловдив ще представи своята наситена програма до Коледа и Нова година. Повече за новите проекти, по които работят децата и техните преподаватели разказват организаторът  Албена Бяндова и Диана Петкова , ръководител на проекта, който се реализира с финансиране от Национален фонд култура. В началото на..

публикувано на 02.10.24 в 09:32

АМТИИ превръща емблематични места в зони за изкуство и култура

АМТИИ обединява изкуството и природата в поредица от събития от днес до 11 октомври, като превръща емблематични пространство в центъра на Пловдив в зони за изкуство и култура. Проектът на Академията, обединяващ философията за симбиоза на природните науки и дизайна на човешките отношения, е озаглавен „Пермакултура – пространства и изкуство“...

публикувано на 02.10.24 в 05:39