Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отличници, разговори и рискове в "Ден след ден"

Пловдив е на пето място в страната по използването на интернет в домашни условия отчита статистиката. Данните от тазгодишното изследване оповестява Валентин Точев от Териториално статистическо бюро - Юг

За пазаруването онлайн и подводните камъни, които крият поръчките на коледни подаръци в последните дни преди празниците предупреждава Габриела Руменова от платформата "Ние, потребителите".

Позицията на  "Продължаваме промяната" за предложения от проф. Николай Габровски кабинет с първия мандат на ГЕРБ ден преди гласуването в парламента представя пловдивският депутат  Христо Даскалов

Аглика Бяндова и Мария-Яна Клингсли-Годуин са сред дипломираните отличнички от 72-ия випуск лекари-магистри в Пловдив. С тях ни среща Елена Крушкова. 

А за "Нещата, за които мълчим" говори поетесата Ина Иванова. Така се казва нейната нов астихосбирка, която представя Веселина Пеева. 





По публикацията работи: Димитър Владимиров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Как ни променя есента - "Точно днес"

България да получи ресор "Стартъпи, проучвания и иновации" в следващия състав на Европейската комисия предложи председателят ѝ Урсула фон дер Лайен, като обяви номинираните. Сред тях е и бившата външна и правосъдна министър в България Екатерина Захариева, която ще отговаря за иновациите на европейско ниво. Тази информация отзвуча в..

публикувано на 18.09.24 в 18:31

Йордан Велчев в „Добро утро, ден!“

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица ни гостува Йордан Велчев – писател, поет, историк, изследовател и бивш художествен ръководител на Регионален телевизионен център-Пловдив. Два пъти е носител на наградата „Христо Г. Данов“ за принос в българската книжовна култура и два пъти печели награда „Пловдив“ за литература. „Най-голямата..

обновено на 18.09.24 в 15:53

Динамична сряда с "Вход свободен"

За предстоящия рецитал на световноизвестната пианистка Донка Ангъчева и за номинацията й за "Будител на годината 2024", ще си говорим с нея днес. В разговора ни очаквайте подробности и за програмата на събитието с вход свободен. В сряда спорим добронамерено и градивно в рубриката "За и против" с Дора и Дарина. Започваме след новините в 13.

публикувано на 18.09.24 в 09:30

"Точно днес" за новостите преди есента

Приближаваме към есен 2024 година, която ще настъпи на 22 септември. Трупаме новини за изборите, на които едни от партиите ще се явят разделени, а други с опит за коалиции. Дали след разрива в ДПС има знаци за успешно представяне на вота, защо БСП и партиите към нея предприемат хода "лидерите крачка назад" - част от въпросите към политолога доц. Иван..

обновено на 17.09.24 в 16:50
Радослав Бимбалов

"Вход свободен" с Вяра, Надежда и Любов

Честит празник с Вяра, Надежда  и Любов в сърцата! Днес в предаването посрещаме празника с кинолегендата Любен Чаталов и почитаме този светъл ден с  поглед към  изиграните роли, незабравимите филми и респект към знаковото му творчество. За любителите на добрата литература открехваме завесата около новия антиутопичен роман на писателя Радослав Бимбалов "Ти..

публикувано на 17.09.24 в 10:20