Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Случват ли се чудеса "Ден след ден" или само по Коледа?

Този надпис сложиха украинци на фасадата на Белодробна болница, след като бяха приютени там

Украинските бежанци остават в бившата Белодробна болница до края на войната, обяви днес кметът Здравко Димитров. Това се случи часове, след като стана ясно, че градоначалникът внася докладна в ОбС, с която се предлага сградата да се даде за 30 години на собственика на МБАЛ „Св. Каридад“. 

Предложението трябва да се гласува на сесия в понеделник. Мненията на общински съветници по темата събра Елена Крушкова, а в репортажа си Живка Танчева представя гледната точка на кметския екип.

И за още една конфликтна ситуация ще стане дума в днешното предаване. Жителите на смолянското село Мугла настояват час по-скоро да се ремонтира пътят до селото, въпреки че има обходен маршрут, който обаче удължава пътуването със 70 километра. Репортажът по темата е на Радостина Чернокова.

Към предстоящите коледни празници ще ни „отведат“ 3 репортажа във втория час на предаването. Яница Марова ще ни заведе на открития днес коледен базар „Капана“, Веселина Пеева ще ни разкаже за изложбата на художника Кирил Иванов, а Вида Пиронкова пред Димитър Владимиров ще представи своята нова коледна песен.

Бъдете с нас до 17.00 часа! Ще бъде интересно!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ранно утро с "Шейкър"

Октомври ни носи богатствата на есента и нейните багри, хладни утрини и топли дни! Заедно с цялата си красота, есента идва и със своите предизвикателствана - един сезон, в който ни предстои да се разделим със забавата и безгрижието на лятото, но и да  подготвим съзнанието и тялото си за срещата със зимата. За да направим тези процеси по-плавни и..

публикувано на 05.10.24 в 16:05

Зорница Танева от "Нощ на ангелите" в Добро утро, ден"

В рубриката „Добро утро, ден“ тази седмица ви срещаме с младата майка Зорница Танева, за която доброто няма граници, а благотворителността е висша форма на удовлетворение. На пловдивчани тя е по-известна като човекът, който е двигател на благотворителната инициатива „Нощ на ангелите“. Инициатива, която вече 5 години подкрепя хора, нуждаещи се от..

обновено на 04.10.24 в 17:02

Октомврийски теми с лятно време в "Ден след ден"

С прогноза, но не за октомврийското лято, на което се радваме днес, а за времето след изборите започва следобедната програма на Радио Пловдив на 4-ти октомври. Социологът Добромир Живков говори за последното проучване и това как би изглеждал състава на новия парламент след вота.  Продължаваме и с градски проблеми, свързани с необходимостта от спешни..

публикувано на 04.10.24 в 14:56

"Вход свободен" за животните с любов и доброто около нас

4-ти октомври е денят, в който хиляди природозащитници по цял свят и организации за закрила на животните отбелязват Световния ден за защита на животните. Началото му е поставено през далечната 1931 г. от участниците в международен конгрес на еколозите, проведен във Флоренция. Организациите за защита на животните използват празника, за да насочат..

публикувано на 04.10.24 в 09:30

Какво се крие зад маските - "Точно днес"

Скандалът, придобил известност като "Разград", се разрасна и сякаш измести останалите на мрачния предизборен терен. Ще става и още по-голям, произнесе се Прокуратурата след задържането на двама обвиняеми директори на културни институции. Фактологията отчита плашеща съзнанието на достойните артистисти злоупотреба с държавни средства,  замесвайки в..

публикувано на 03.10.24 в 17:08