Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Краси Кирчева представя в Пловдив „Приказна астрология“

| обновено на 17.01.23 в 17:09

Представянето на книгата е в неделя на 22 януари, от 17:00 часа в Стария град, "Душо Хаджидеков" 2, фондация "Елизиум". Събитието е с вход свободен.

„Вълшебните приказки имат силата да лекуват съдбата. В древността, приказките са имали изцяло сакрална функция и са били разказвани от жреците на възрастните, с цел лечение и решаване на проблеми, защото завръзката на приказната история описва проблема ви, а кулминацията показва как щастливия край да дойде във вашия живот“, така накратко, астрологът Краси Кирчева ни въвежда и ни запознава със същността на приказните истории. Чрез книгата "Приказна астрология" вълшебните приказки, които познаваме от детството си, ще се превърнат в инструмент за разрешаване на житейски проблеми и лекуване на травми.

„Свързах приказките с митовете, като едно горно ниво на митовете, което показва не съвършените и божествени лица на архетипите, а това как хората ги изживяват донякъде, донякъде не и си създават проблеми. И в този ред на мисли открих, че всяка приказка открива слабостта на един от нашите „аз“ образи и съответно преувеличаването на някой друг. Съответно, този „някой друг“ наричаме антагонист този, когото не харесваме. Протагонистът е този, когото харесваме. Какво ни дава сюжетната линия? Тя ни показва кой герой страда, съответстващ на един от митичните персонажи. В случая, например, ако страдащият герой е момиче можем да каже, че това е Венера. Ако това е дете, без характерни момичешки качества, тогава това е Слънцето. Ако страдащият герой е майка, това е Луната и съответно семейното в нас. Така приказките описват едни символни истории, в които нещо в нас е наранено и нещо в нас трябва да бъде утвърдено“, разказва Краси Кирчева. Книгата съдържа описание на методологията и девет вълшебни приказки. Това са „Хензел и Гретел“, „Червената шапчица", „Снежанка“, „Пепеляшка“, „Спящата красавица“, „Огнивото“, „Юнакът, ламята и царската дъшеря“, „Малечко-палечко“ и пиесата „Бурята“ на Шекспир.  

Краси Кирчева вярва, че всеки човек заслужава своята щастлива приказка и разкрива пътя към нея, с помощта на своя авторски астрологичен метод за анализ.

Като естествено продължение, на представянето на книгата, ще бъде семинарът „Привличане на любовта“, на 25 и 26 февруари, в Пловдив. Последван от още няколко тематични семинара, в рамките на зимно-пролетните месеци.

Астрологът Краси Кирчева, гостува в предаването „Вход свободен“.

Чуйте още, в прикачения файл.


По публикацията работи: Дора Башакова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Поетът Красимир Йорданов за истинския Джулай

С поета Красимир Йорданов говорихме за поредния Джулай като празник на лятото и свободата.  Посрещането на слънцето на морския бряг в утрото на 1 юли е традиция, която Старите кучета (група стари приятели, поети и китаристи) спазва стриктно от средата на осемдесетте години насам- сподели Йорданов. Джулая е чисто български феномен, който съществува..

публикувано на 04.07.24 в 16:25
Ген. Нонка Матова

Нонка Матова - сребърна медалистка от Барселона 1992

Легендата на спортната ни стрелба Нонка Матова е родена на 20.10.1954 година в град Пловдив Между 1976 г. и 2000 г. участва в шест олимпийски игри. Тя е олимпийски вицешампион от игрите в Барселона през 1992 година. Победителка в алтернативния на олимпиадата турнир „Дружба” в Москва през 1984 г.одина Поставя 11 световни рекорда, от които два за мъже,..

публикувано на 04.07.24 в 13:07

"Локомотив" загуби с 0:1 от "Славия"

"Локомотив"  (Пловдив) загуби от "Славия" с 0:1 във втората си проверка от подготвителния лагер. Единственото попадение в срещата падна в 26-ата минута, когато Иван Минчев бе точен за "белите". За "Локомотив" с пропуски пред вратата на Славия се отчетоха Мартин Петков, Георги Каракашев, Тодор Павлов, Жулиан Лами, Николас Пенев, Данило Полонский и..

публикувано на 04.07.24 в 09:57

"Ботев" завърши подготовката си с 2:0 над "Крумовград"

Отборът на "Ботев" (Пловдив) завърши с победа контролите от предсезонната си подготовка. „Канарчетата“ надделяха с 2:0 над състава на "Крумовград" в последната си проверка преди старта на новата кампания.  И двете попадения в срещата, играна на стадион „Христо Ботев“, отбеляза новото попълнение на „жълто-черните“ Антъни Уджа през втората част.  В..

публикувано на 04.07.24 в 09:43

Бабакар Дион подписа с Аполон

Бившият футболист на Локомотив Пловдив Бабакар Дион ще продължи кариерата си в кипърския Аполон Лимасол. Сенегалският футболист подписа договор за две години  с Аполон За последно Дион игра в Локомотив Пловдив, но договорът му изтече в края на сезона и той напусна тима. Дион имаше много силни изяви за Локомотив Пловдив под ръководството на Александър..

публикувано на 03.07.24 в 18:04