Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Черно-белите" фенове поискаха среща с кмета

Снимка: Фенклуб "Локомотив Пловдив"

Феновете на Локомотив (Пловдив) отправиха официална покана към кмета Здравко Димитров за среща във връзка със завършване на строителството на клубния стадион в парк "Лаута". Привържениците на "черно-белите" настояват да бъде обсъдена сумата, която ще е необходима за цялостното изграждане на съоръжението и връщането на неусвоени два милиона лева, които клубът отпусна на общината под формата на заем в края на 2022 година.

Освен това, те протестираха срещу евентуалното бъдещо отпускане на още средства за стадион "Христо Ботев", където досега са потънали милиони. Те нарекоха "Колежа" с прозвището "Грабежа".

Ето и цялото изявление на Фенклуб "Локомотив Пловдив":

"Клубът на привържениците на Локомотив Пловдив настоява за провеждането на спешна среща с г-н Здравко Димитров, на която да бъдат обсъдени сумите, необходими за довършването на стадион „Локомотив“, както и възстановяването на 2 милиона лева от отпуснатите средства, които бяха върнати на общината за ползване на за други цели в края на 2022 г. Предвид събитията през последните месеци, динамичните събития и текущото състояние на бюджета за строителство, смятаме, че е необходимо средствата за изграждането на обекта да бъдат актуализирани. Наблягаме на обстоятелството, че ние, в качеството си на граждани на Пловдив и данъкоплатци, повдигаме въпрос за дофинансиране и равнопоставеност единствено защото ситуацията е динамична, а не поради очевадни злоупотреби и целенасочено отклоняване на средства, както се случва с бездънната яма на бул. „Източен“.

Не можем да скрием, че и проведената преди дни „спонтанна“ театрална постановка под надслов „КОЙ ще ни даде пари“, поредна серия, допълнително катализира нашата реакция. За кой ли път сме свидетели как за обект, който беше частично изграден, когато беше взето решение да бъдат отпуснати средства за изграждането на стадионите в Пловдив, се искат поредните милиони, които очевидно не се използват по предназначение. За кой ли път сме свидетели как кметът удобно отсъства от града по времето на такива „спонтанни“ брожения, след които също така „спонтанно“ се появява спасител – ловец на електорат, който, непонятно в качество си на какъв, се разпорежда да бъдат отпуснати общински, наши средства, за да може грабежът на бул. „Източен“ да продължи, а с него и отклоняването на средства.
Затова настояваме за лична среща с кмета на Пловдив. Ако г-н Здравко Димитров откаже или изпрати свой представител на тази среща, за нас това ще бъде просто потвърждение, че постановката в един пловдивски хотел е предварително режисирана, както и вероятната последвала реакция за осигуряване на средства. Така, както вече се случи безброй пъти.

По публикацията работи: Йордан Данчев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
БК

БК "Академик" започва сезона на 7 октомври срещу "Левски"

Националната баскетболна лига  обяви обновената програмата за новия сезон 2024/2025. Промяната се наложи след последователното отказване от участие на носителя на Купата на България "Черноморец" (Бургас) и тима на "Ямбол". Шампионатът ще стартира на 4 октомври (петък) в „Арена Шумен“, където от 18:30 часа домакините от "Шумен" ще посрещнат отбора на..

публикувано на 02.10.24 в 16:48
Никола Попов

Никола Попов ще свири дербито между "Ботев" и "Левски"

Никола Попов ще бъде главен съдия на дербито от 11-ия кръг на Първа лига между "Ботев" (Пловдив) и "Левски". Сблъсъкът на стадион „Христо Ботев“ е в събота, 5 октомври, от 20:00 часа. Помощници на Попов ще бъдат Мартин Венев и Димитър Димитров, а четвърти арбитър е Васил Минев. На ВАР-а ще са Валентин Железов с асистент Дениз Соколов, а съдийски..

публикувано на 02.10.24 в 09:25
БФС

Насрочиха "Вечното дерби" за 19 октомври

Дербито между Левски и ЦСКА ще се играе на 19 октомври от 15:45 часа на националния стадион „Васил Левски“. СТК на БФС утвърди програмата за още четири кръга от Първа лига. Както е известно, Вечното дерби трябваше да се състои на 14-и септември, но на тази дата стадион "Васил Левски" бе ангажиран за концерта на Андреа Бочели. СТК реши да размени осми с..

публикувано на 01.10.24 в 12:27

"Ботев" уреди контрола с "Крумовград"

"Ботев" (Пловдив) и "Крумовград" ще изиграят приятелски мач в предстоящата пауза за националните отбори в началото на следващия месец. Контролата между двата тима ще се състои на 12 октомври (събота) от 17:00 часа на футболен комплекс „Никола Щерев — Старика“ и ще бъде открита за привърженици. По-рано през сезона двата тима се срещнаха в шампионата,..

публикувано на 30.09.24 в 13:52

"Лудогорец" отново е на върха на Първа лига

Шампионът "Лудогорец" постигна очаквана победа с 2:0 при гостуването си на "Ботев" (Враца) в мач от 10-ия кръг на Първа лига. Визитата на "орлите" бе съвсем символична, тъй като мачът се игра на техния стадион "Хювефарма Арена" в Разград. Срещата бе дебют за новия старши треньор на шампионите Игор Йовичевич. В 24-та минута изстрел на Руан Секо с..

публикувано на 30.09.24 в 11:40