Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Феновете на "Ботев" не са внесли още искане за извънредна сесия

| обновено на 26.01.23 в 15:13

Има регламент за внасяне на искане за извънредна сесия. Ще спазя Закона за местното самоуправление и местната администрация и правилника за работа на ОбС. И винаги, когато постъпи по регламентирания начин искане за извънредна сесия, аз трябва да спазвам закона и да я свиквам. Това заяви председателят на Общинския съвет Александър Държиков по повод настояването на футболните фенове на „Ботев“-Пловдив за извънредно заседание на местния парламент.
 

Той обаче припомни, че редовната сесия на Общинския съвет е на 9 февруари. До момента няма внесено по специалния ред искане за извънредно заседание.

Александър Държиков е категоричен, че на сесия трябва да бъдат представени документи, които да удостоверят защо се цитират различни суми за стадион „Ботев“.

„Трябва да имаме документацията, в която точно да е цитирано проекто-решението. И е най-нормално то да излезе от Община Пловдив, защото всички документи, свързани със строителството, трябва да са налице, трябва да се аргументират. За да може съветниците да се запознаят с тях и да вземат правилното решение на евентуалното предложение от Община Пловдив“, каза председателят на местния парламент.

Държиков смята, че ако не е фатално, по-добре темата да се разгледа на редовното заседание на 9 февруари. Причината е, че крайният срок за внасяне на всички документи е до 1 февруари, след което ще бъдат разгледани от всички комисии в ОбС.

„Тогава могат да се поканят за допълнителни въпроси и представители на администрацията, дори и други заинтересовани лица, дори и строителите, отговорниците за надзора на стадион „Христо Ботев“. За да могат да се изискат всички документи и факти и да се постъпи аргументирано на сесията“, коментира още Александър Държиков.

Цялото интервю с Александър Държиков можете да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Иван Начев

Вотът ще бъде надцакване между двете ДПС-та

Приближаваме към есента на 2024 година, която ще настъпи на 22 септември. Трупаме новини за изборите, на които едни от партиите ще се явят разделени, а други с опит за коалиции. Дали след разрива в ДПС има знаци за успешно представяне на вота, защо БСП и партиите към нея предприемат хода "лидерите крачка назад",  коментарът му за ресора на..

публикувано на 18.09.24 в 11:31

Очаква се Иван Петков да води листата на БСП-ОЛ в Пловдив

24 партии и 9 коалиции ще се явят на поредните изборите през октомври. За кампанията в Пловдив на коалиция "БСП-Обединена левица" разговаряме с народния представител  Иван Петков . Петков съобщи, че той ще бъде водач на пловдивската листа, ако Националният съвет утвърди решението на местната организация. Очаква се това да стане на 20 септември, след..

публикувано на 18.09.24 в 09:40

Възстановената църква в Стряма има храмов празник

Църквата „Свети мъченици София, Вяра, Надежда и Любов“ в село Стряма отбеляза храмовия си празник с литургия и курбан за здраве. В проповедта си отец Красимир разказа преданието за София и трите й дъщери Вяра, Надежда и Любов, загубили живота си по времето на император Адриан (117-138 г.).  "Нека следваме примера на тези мъченици, които в трудни..

публикувано на 17.09.24 в 13:23

Няма да намалеят сделките заради новите правила за кредитиране

Нови правила за отпускане на ипотечен кредит влизат в сила от 1 октомври. Получателите трябва да имат поне 15% от стойността на имота. Срокът за изпълнение ще бъде до 30 години, а месечната вноска ще е в размер на до 50% от месечния доход на кредитополучателите.  Как ще се отразят промените на тегленето на заеми и на цените на имотите? Това ще..

публикувано на 17.09.24 в 10:04

Въпроси и отговори за българското образование днес

Образованието е в основата на всяко общество. Но в днешния бързо променящ се свят колко добре се държи тази основа? Излизаме на улицата, за да попитаме хората какво всъщност мислят за състоянието на образователната система в страната им.  От ученици и родители и съвсем случайни граждани, като певецът Орлин Павлов, чухме опит от първа..

публикувано на 16.09.24 в 12:23