Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бързина, качество и отчетност обеща новият районен прокурор

Петър Петров встъпи в длъжност като административен ръководител на Районна прокуратура–Пловдив. Той беше избран на тази позиция на 8 февруари 2023 г. от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет след проведен конкурс в конкуренция с досегашиня районен прокурор Чавдар Грошев.

В първият си работен ден прокурар Петров заяви, че акцент в неговата дейност ще бъде бързината, срочността и качеството в работата на прокурорите по дела с висок обществен интерес и с пострадали лица от престъпления от битов характер, държането и употреба на наркотични вещества, най-вече до учебните заведения, пътнотранспортните произшествия и други деяния, предмет на обществения фокус. 

Всеки месец ще се прави анализ на натовареността на прокурорите на базата на наблюдаваните досъдебни производства. Петър Петров ще насочи усилията си и за  осигуряването на нов сграден фонд за прокуратурата.

Като приоритет в работата си той посочва и създаването на електронни досъдебни производства и преписки, до които магистратите да имат отдалечен достъп с цел подобряване срочността и качеството на извършваните разследвания и проверки.

Петър Петров има над 17 години юридически стаж. Той е завършил Юридическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“. Професионалната си кариера започва като следовател във Военно-окръжна прокуратура – Пловдив, където е работил в периода от 2005 г. до 2017 г., след което е прокурор в Окръжна прокуратура–Пловдив.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Пловдив чества тържествено Съединението и празника на града

С тържествена програма, концерти и възстановка на историческите събития Пловдив празнува 139 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия и своя празник. Честванията започват сутринта в 10 часа  в катедралния храм „Света Богородица“, където тържествен молебен ще отслужи Пловдивският митрополит Николай.   Ще бъдат положени..

обновено на 06.09.24 в 09:30

Винаги се обединяваме около обща цел, полагаме усилия във всички сфери

Този ден е символ на единството, силата и духа на българския народ. Най-пловдивският ден в българската история ни дава увереност, че обединени можем да преодоляваме предизвикателствата и да постигаме целите си, отбеляза в поздрава си към пловдивчани за Съединението и празника на града  кметът Костадин Димитров .  Ние винаги сме се..

обновено на 06.09.24 в 09:30

Асеновград отбелязва Съединението със 150 знамена

Асеновград ще отбележи 139 години от Съединението на България. И по традиция, отново ще бъдат раздадени безплатно 150 броя знамена по идея на кмета д-р Христо Грудев.  Всеки желаещ може да получи по един български трибагреник от 10 часа пред служебния вход на Общинската администрация.   Призовават се хората да поставят трикольорите на тераса или в..

публикувано на 06.09.24 в 09:28

Ограничават трафика заради маратона и зарята в Пловдив

Полиция и жандармерия ще осигуряват сигурността и пътната безопасност по време на всички масови прояви  в празничния ден. По трасето на мемориалния маратон, от 9.30 до 13.30 часа, ще има временна забрана за автомобили, която не важи за градския транспорт. Маршрутът започва от град Съединение, минава през селата Войсил, Бенковски и Царацово,..

публикувано на 06.09.24 в 08:11

Преместват изборни секции заради училищните ремонти

Заради течащите в няколко пловдивски училища ремонти, община Пловдив премества изборните секции, които обичайно се разполагат в тях. Така за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври 5 от секциите в ОУ "Екзарх Антим Първи" се преместват в ПГ по дървообработване. Други 6 секции от ПГ  по електротехника и електроника отиват в ОУ "Кочо Честименски"...

публикувано на 05.09.24 в 19:42