Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

5 станаха жертвите в тежката катастрофа край Говедаре

| обновено на 13.03.23 в 16:47


Пет станаха жертвите в тежката катастрофа на пътя Пловдив-Пазарджик. Други двама души, мъж на 48 години и жена на 29-години, са приети в болницата в Пазарджик заради наранявания, състоянието им е стабилно и няма опасност за живота им. Остават под наблюдение в хиругията на лечебното заведение. 

"Мъжът е със счупена горна челюст. Направена му е тампонада на максиларния синус. Жената беше приета с мозъчно сътресение. Направена й е превръзка. Предстои да им бъдат назначени контролни изследвания. Ако имат оплаквания ще бъде направена и ехография. Към момента нищо не налага хирургична намеса", коментира д-р Красимир Темнилов, директор на МБАЛ - Пазарджик.

В областната болница в Пазарджик е починала 66-годишна жена, ранена в мелето.Тя бе приета в с множество счупвания на костите и е почина в следствие на мастна емболия. 

Инцидентът е станал в района между селата Мало Конаре и Говедаре. По първоначални данни два автомобила са се сблъскали челно.

Говорителят на Областната дирекция на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов информира, че при пътния инцидент са починали водачите на двата автомобила и двама техни спътници. 

Единият шофьор е на 44 години от Пловдив, а другият- на 64 години от първомайското село Драгойново. Починали са още мъж на 71 години и жена на 52 години.

Причините за инцидента все още се изясняват.  Според пътни експерти двете коли са се блъснали с поне 100 км/ч. 

"Извършен е щателен оглед. Назначени са експертизи. Ударът е бил изключително тежък, автомобилите са сериозно деформирани, но за  съжаление все още не можем да кажем кои е виновен и с каква скорост са се движели колите, тъй като има досъдебно производство. Пътят беше в отлично състояние преди катастрофата - изключително добра видимост, прав участък с маркировка и мантинели, асфалтът е бил идеално сух. По-скоро става дума за субективен фактор от страна на някои от шофьорите", каза Мирослав Стоянов, говорител на полицията в Пазарджик.

По случая е образувано досъдебно производство, което е под наблюдението на Окръжна прокуратура - Пазарджик.

Полицията в Пазарджик търси съдействие от водачи, станали свидетели на катастрофата.

По публикацията работи: Стоян Терзиев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Отпушиха движението по Асеновградско шосе

Отпушено движението на Асеновградско шосе на изхода за  Пловдив. То бе затруднено п оради изпаднали метални тръби от товарен автомобил. На място  бяха полицейски служители, които регулираха движението. То бе възстановено към 18.30 часа 

публикувано на 12.09.24 в 17:51

Усилията на служебния кабинет са да повиши доверието в изборите

От Пловдив стартира поредица от срещи на министъра на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор по провеждането на изборите, с областните управители и представители на служби ГРАО. На днешната среща присъстваха представители на областните администрации в Пазарджик, Смолян, Кърджали и Хасково. „Особено внимание ще обърнем..

публикувано на 12.09.24 в 15:48

Пуснаха движението по "Кукленско шосе", през уикенда слагат маркировката

Кметът на Пловдив Костадин Димитров откри ремонтираната 850 метрова отсечка от бул. "Кукленско шосе" от улица "Индустриална" до митницата. Това е последната - трета част от ремонта на пътя от плана за тази година.  Финасирането му в размер на 5 милиона беше предоставено целево от държавата в началото на годината. Сменен е водопроводът по трасето,..

публикувано на 12.09.24 в 13:50

Пътят към Кючука ще минава през моста "Тодор Александров"

Бетонният мост ще носи името на революционния деец на ВМРО Тодор Александров. Това решиха общинските съветници, като приеха почти единодушно предложението на „Браво, Пловдив“. Предложението беше прието след почти едночасов дебат, в който се включиха почти всички политически сили и дори беше предложено мостът да бъде кръстен „Бяло море“...

публикувано на 12.09.24 в 13:49

Съдът изслуша свидетелите по делото "Дебора"

Основният свидетел на прокуратурата по делото "Дебора" е таксиметров шофьор. Според обвинението той е откарал обвиняемия Георги Георгиев на адреса, където е срещнал Дебора.  Свидетелят обаче твърди, че не помни на кой точно адрес е отвел Георгиев и е научил адреса от полицията по-късно. Това каза адвокатът на Георгиев в почивката на..

публикувано на 12.09.24 в 13:39